Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Municipiul Târgovişte a scăpat de ţânţari, omizi şi căpuşe printr-o dezinsecţie prin aviotratament

Târgoviştenii au fost treziţi dis de dimineaţă de două avione ale Aerogetic, o firmă ce se ocupă cu survolări pentru dezinsecţia mediului înconjurător de ţânţari, larve, căpuşe sau muşte. Acţiunea a fost iniţiată de Primăria Municipiului Târgovişte pentru prima dată şi se va desfăşura în trei etape la distnaţă de şapte zile. Se vor efectua patru zboruri în fiecare etapă pentru a putea acoperi cât mai bine cei 5700 de hectare ce aparţin Târgoviştei şi zonelor limitrofe.

Primarul Gabriel Boriga a declarat că dezinsecţia se face puţin mai târziu decât ar fi trebuit pentru că abia acum două săptămâni a fost aprobat bugetul pentru această acţiune de către consiliul local, buget ce se apropie de suma de 110.000 de lei, adică aproximativ 25.000 de euro.

„Acţiunea a început în această dimineaţă la ora 5 şi va continua încă două saptămâni. După această perioadă va asigur că în Municipiul Târgovişte nu vor mai exista ţânţari, iar omizile şi căpuşele vor fi duse către pragul minim. Începând cu anul viitor o să propun consiliului local şi sper să găsesc înţelegere pentru a efectua această operaţiune de două ori, o dată în luna mai şi o dată la sfârşitul lunii august.” a declarat primarul Gabriel Boriga.

Reprezentantul Aerogetic, Daniel Preda a explicat că substanţele folosite sunt biodegradabile, prietenoase cu mediul şi au un efect foarte puternic asupra dăunătorilor. De asemenea, vremea a fost tocmai bună pentru astfel de operaţiuni, temperatura fiind propice, sub 25 de grade Celsius.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media