Liberalii târgovişteni, alături de senioara liberală Ecaterina Nicolin, de 8 martie

 PNL Târgovişte a sărbătorit 8 Martie împreună cu cea mai longevivă membră a PNL Dâmboviţa, târgovişteanca Ecaterina Nicolin. Ecaterina Nicolin este soţia scriitorului Teodor Nicolin. Cuplul Nicolin a fost cel mai longeviv cuplu de târgovişteni membrii ai PNL, înscrişi în partid în 1945, ulterior înscriindu-se, la reînfiinţarea partidului, în 2 august 1990. Teodor Nicolin a trecut în nefiinţă la începutul lunii ianuarie a acestui an. Ecaterina Nicolin este fiica fostului primar liberal al Răzvadului, Toma Băleanu. A fost învăţătoare, profesând la Ploieşti şi Târgovişte. Nu a fost niciodată membră a unui alt partid, refuzând înscrierea în Partidul Comunist Român, la fel ca şi soţul ei. “Au vrut să mă facă professor emerit. Dar trebui sa fiu membră a PCR.am venit acasă şi i-au spus soţului că mă găndesc să mă înscriu. Aş fi primit un salariu mai mare. „Tu vorbeşti serios”, mi-a zis. “Da”. “Să nu te aud aşa ceva!” Şi aşa am pierdut şi emereala” poveşteşte râzând doamna Nicolin. Nu-i pare însă rău, deşi refuzul de a se înscrie în PCR a adug prigoana asupra familiei. Spune că liberalismul este singura doctrină care i s-a potrivit. „Liberalismul este cea mai indicată politică care trebuie făcută. Social democratii nu au nici o doctrină. De la încept de când am auzit social democraţie, am zis că asta nu se poate. Conservatorii sunt o mâăa de oameni. Cu cine cu Dan Diaconescu. Liberalismul  mi s-a potrivit mie.” Alături de doamna Nicolin, la întâlnirea cu liberalii, au luat parte şi câteva doamne simpatizante ale PNL.

„Alături de colegii din PNL Târgovişte, am organizat o acţiune de suflet, pentru a-i transmite toată admiraţia noastră doamnei Ecaterina Nicolin. Dânsa ne-a făcut surpriza de a aduce lângă domnia sa câteva doamne deosebite, fiind realmente o întâlnire de neuitat. Suntem extrem de mândri de activitatea doamnei învăţătoare Nicolin, de la are noi toţi liberalii de astăzi avem foarte multe de învăţat. Îi mulţumim din suflet pentru intenţia sa de a dona biblioteca scriitorului Teodor Nicolin, soţul dumneaei, Partidului Naţional Liberal Dâmboviţa. Este un gest de o înaltă ţinută morală care ne onorează”, a precizat preşedintele PNL Târgovişte, Gabriel Cristache.

Au participat la întâlnire alături de Gabriel Cristache, consilierul Adrian Mocanu, preşedintele TNL Dâmboviţa, doctorul Doru Oncescu, Alexandru Mariuţan şi Dan Radu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro