Ionuț CRISTACHE: TABLETA DE LUNI – DOUĂ ȘTIRI DESPRE NOI

 

De fapt, cam așa suntem… Un domn obosit, cu privirile pierdute spre Turnul Chindiei m-a oprit într-una din aceste zile de primăvară și mi-a zis: prietene, viața nu e o roată care se tot învârte, e doar o dramă cu final așteptat, decorul e perfect, așteptăm sfârșitul și coborâm cortina, ca într-un palat de zahăr ars…

Ce să-i răspund?  Eu tocmai citisem că  două familii dintr-o localitate din județul Suceava au reclamat o formă de poluare  mai puțin obișnuită: ploaia cu fecale. Localnicii susțin că acest fenomen este cauzat de avioanele care tranzitează zona. „Noi locuim în zona centrală a localității, pe șoseaua ce leagă localitatea Stroiești de satul Zaharești. În mod repetat, casele, curțile, autoturismele și anexele sunt acoperite cu resturi de materii fecale, iar rufele puse la uscat trebuie, de foarte multe ori, spălate din nou”, a afirmat Vasile Mihoc, unul dintre localnicii afectați de acest tip de poluare, informează Monitorul de Suceava.

M-aș fi întors la târgovișteanul meu obosit, aveam chef să-I spun că elita nu are timp să fie lirică, ea râgâie și halește… Behăie pe toate drumurile… E obsedată de chestiile mari, face colecție de butoni de cămașă și se ascunde în spatele ochelarilor heliomați. Așa s-o fi zicând?

 Lentilele jos, lumea noastră e ca aici: locuitorii din comuna sibiană Rășinari nu vor ca autoritățile să continue lucrările pentru alimentarea cu apă și pentru canalizare, de teama facturilor prea mari, urmând să protesteze și să ceară demisia primarului, din această cauză. Oamenii se opun acestui proiect și spun că beau apă din izvor, chiar dacă apa nu este potabilă, iar noul sistem de apă ar însema înlocuirea celui vechi. Proiectul de apă și canalizare pentru localitatea sibiană este în valoare de 8 milioane de euro, bani asigurați din fonduri europene. Cu toate acestea, sătenii vor să organizeze un protest, cerând astfel oprirea lucrărilor la apă și canal, precum și demiterea primarului.

Așadar, urmașilor lui Cioran le trimit aceste cuvinte ale unui celebru filosof francez: scriu fără să văd, peste tot unde nu va fi nimic


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro