Funcționari publici din cadrul AJFP Dâmbovița câștigă în instanță drepturi salariale în fața Ministerului de profil

 

Remarcăm un nou succes al echipei de litigii de la S.C.P.A. CIOACĂ – GRIGORESCU & ASOCIAȚII care a câștigat în primă instanță o cauză împotriva Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, obținând pentru reclamanți (funcționari publici în cadrul A.J.F.P. Dâmbovița) obligarea angajatorului la plata diferențelor salariale (actualizate cu rata inflației și dobânda legală, de la data scadenței și până la data plății efective) dintre sumele efectiv încasate și cele la care erau îndreptățiți efectiv pentru perioada 09.04.2015-01.08.2016, în condițiile încadrării la nivelul salariului de bază brut corespunzător nivelului maxim aflat în plată în cadrul instituției, pentru funcții similare (funcție, grad, gradație). 

Hotărârea primei instanțe este una interesantă întrucât prin admiterea acțiunii în întregul său, reclamanții au reușit să obțină nu numai plata diferențelor salariale la nivelul maxim cuvenit (și pentru perioada 09.04.2015-01.08.2016), conform interpretării obligatorii dată de Î.C.C.J. prin Decizia nr. 23/26.09.2016, dar indirect și obligarea angajatorului la plata contribuțiilor sociale aferente salariului majorat (în contextul obligării acestuia la emiterea altor decizii de salarizare pentru perioada din urmă, chestiune foarte importantă și care va fi avută în vedere pentru calculul corect al nivelului pensiei), precum și certitudinea unei executări efective a hotărârii (față de introducerea în cauză a ordonatorului primar și secundar de credite și obligarea acestora la alocarea sumelor necesare plății).

Soluția apare publicată pe portalul instanțelor de judecată (portal.just.ro) și poate fi vizualizată accesând următorul link:

http://portal.just.ro/120/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=12000000000082844&id_inst=120

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro