Foști pedeliști, hăituiți în numele lui Orban! În PNL Dâmboviţa, cine nu e “cu”…e “împotrivă”

Tensiuni maxime între noua conducere a PNL Dâmbovița și o parte din liberalii proveniți din fostul PDL (cei care au susţinut echipa Caracota), mai ales cei care au ajuns în fruntea organizațiilor. Războiul e pe funcțiile promise celor care au sprijinit actuala formulă de conducere, iar cel mai acut se simte la Târgoviște, unde președintelui ales, Neli Ion, i se cere demisia, între două cafele, pentru “slabă comunicare” cu “conducerea organizației”.

Recent, Aurelian Popa, consilierul personal al lui Marius Caravețeanu, președinte al PNL, a transmis la o cafea într-un restaurant târgoviştean, președintelui ales al PNL Târgoviște, Neli Ion, faptul că trebuie să facă doi pași înapoi și să demisioneze din funcție, pentru că la nivelul conduceri județene nu este agreată. Trocul propus era ca Neli să-și pună un om de încredere în fruntea organizației, numai să-și dea demisia. În caz contrar, i s-a transmis că Ludovic Orban va dizolva organizația Târgoviște și alte organizații incomode din județ și din țară.  Neli Ion nu a vrut nici să confirme, nici să infirme informația, declarând pentru Gazeta Dâmboviței doar că este președinte ales, are un mandat și că organizația Târgoviște este una perfect funcțională.

Tărășenia este, însă, confirmată de parlamentarii PNL de Dâmbovița. “Pentru gestul pe care l-a făcut, de a-și amenința un coleg ales, Aurelian Popa ar trebui să își prezinte demisia din funcția de prim vicepreședinte. Cu un astfel de comportament, PNL Dâmbovița riscă să devină un partid pe persoană fizică, fără capacitate de a face o politică în favoarea cetățeanului.  Noua echipă nu vrea decât să facă decapitări, în afara statutului partidului, invocând dorința sau implicarea președintelui partidului, Ludovic Orban, ceea ce strică atât imaginea partidului, cât și pe cea a președintelui. Tind să cred că vârful PNL Dâmbovița și-a propus denigrarea conducerii centrale şi a lui Orban personal. Scopul rămâne să-l descoperim cu timpul. Mă tem să nu fie unul în favoarea PSD” a declarat pentru Gazeta Dâmboviței, senatorul Iancu Caracota, fost președinte PNL Târgoviște.

Tensiunile au fost confirmate, indirect,  și de deputatul Cezar Preda, fost președinte interimar PNL Dâmbovița și susținător al lui Marius Caravețeanu: “Eu zic că personajele care nu au nimic de spus și care nu sunt în stare de nimic, primul lucru pe care îl fac când se așează pe scaun, dau oamenii afară.

Orban, însuşi, a negat pentru Gazeta Dâmboviţei că ar decapita organizaţii.

Reporter: Se zvoneşte că veţi dizolva organizaţii în ţară, printre care şi Târgovişte.

Ludovic Orban: Eu să dizolv?… Păi în primul rând nu am calitatea statutară. 

R: Este invocat numele lui Orban. Dumneavoastră sunteţi Orban. Se discută sau nu de dizolvare?

L.O. Nu există statutar acest termen. Nu se fac dizolvări de organizaţii,  iar evaluările se fac după doar nişte alegeri. 

În ciuda negărilor preşedintelui, războiul pe PNL Târgovişte este în faza B. Fără suport statutar, se zvoneşte că se strâg semnături împotriva preşedintelui Neli Ion. De altfel, liberalii au experienţă la strâns semnături împotriva conducerii. Un astfel de tabel a fost întocmit şi împotriva lui Mihail Volintiru. Ar fi interesat de văzut câte nume sunt identice pe ambele liste.

Probleme de “comunicare” sunt şi la Moreni, dar, mai nou şi la Ocniţa. La Moreni, preşedintele ales Eugenia Manu a demisionat, Biroul Local alegându-l interimar pe Ioan Manu, neagreat de conducerea judeţeană pentru că a fost între susţinătorii lui Iancu Caracota. Deşi este în afara statului, Biroul Judeţean ar încerca invalidarea alegerii sale şi numirea altei persoane fără consultarea biroul local. Şi la Ocniţa, preşedintele ales este strâns cu uşa să demisioneze, fiind tot din cercul foştilor pedelişti neagreaţi. Probleme incipiente sunt şi în alte câteva organizaţii din comune conduse de primari liberali care nu au susţinut echipa Caraveţeanu. Peste tot se invoca dorinţa şi sprijinul în favoarea demiterilor a lui Ludovic Orban, ridicat la rang de bau-bau al liberalilor dâmboviţeni.  Poate că în ciuda declaraţiilor, Orban susţine tacit aceste practici. Dacă nu s-ar impune o comunicare clară, fără echivoc,pe acest subiect, până nu ajunge toată lumea să creadă că Orban face jocuri în afara statutului partidului, ceea ce va duce c siguranţă la pierderi importante pentru PNL Dâmboviţa, evident în favoarea PSD.

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 6 ganduri despre “Foști pedeliști, hăituiți în numele lui Orban! În PNL Dâmboviţa, cine nu e “cu”…e “împotrivă”

 • 18 iulie 2017 at 12:22
  Permalink

  Cainele moare de drum lung … si agentia … de grija altora!

  Reply
 • 10 iulie 2017 at 1:17
  Permalink

  să zicem că mîine scăpăm de GIO-PSD (Doamne, ajută!) și la putere vine marele PNL
  aici este marea nenorocire, că nu scăpăm de INAPTOCRAŢIE și CLEPTOCRAȚIE care și-au schimbat doar culoarea
  după mine, să vă hăituiți pînă muriți! 🙁

  Reply
 • 9 iulie 2017 at 20:58
  Permalink

  Mai craisorilor (masculii feroce) ai PDL-ului sau PNL-ului, pai daca se apuca Nelisor sa vorbeasca despre unul ,despre alta …cum faceati voi cu randul asteptand-o sa se “elibereze”.Pai cate atentii ati carat voi spre marea iubire de-o vara! Daca vreti va si spun care a fost ordinea.

  Reply
 • 9 iulie 2017 at 18:41
  Permalink

  Liberalii au experieta mai ales la strans semnaturi impotriva conducerilor numite si nu alese. Nici Volintiru (care si-a pus socru pe lista de deputati) nici Cezar Preda care s-a pus singur pe sine insusi in capul listei de deputati nu se poate spune ca sunt “bastinasi “.
  Domnul senator Iancu Caracota ar trebui sa fie mai atent la declaratii avand in vedere ca dumnealui ii tot scuza pe tradatorii PNL-ului , toti fosti PDL-isti, si nu fosti PNL-isti. In Dambovita, domnule Caracota, ma mir ca nu ati observat ca numai PSD -ul are” ceva de dat”. Modul dezastruos in care s-a facut campania pentru locale si parlamentare e raspunderea celor care au organizat din partea PNL-ului campania. Asa ca “alianta” cu PSD-ul s-a facut todeauna de cei care pun sau au pus mai presus de interesul partidului interesul personal.

  Reply
 • 9 iulie 2017 at 18:06
  Permalink

  La nivel de organizatie municipala Targoviste fostii si actualii PDL-isti au tradat PNL-ul actual sau fost de cate ori a fost nevoie ca sa obtina un ciolan de ros. Asa ca cine victimizeaza fostul PDL in fata lui lui Aurelian Popa (ha, ha) ori nu are memorie ori este rau intentionat. Iar pe Orban lasati-l in pace ca numai certurile din Dambovita ii lipseau. Raspunsul presedintelui este clar si fara echivoc.

  Reply
 • 9 iulie 2017 at 16:32
  Permalink

  măi,măi și of,of.uite așa se alege praful de pnl.ați vrut menestrel in fruntea partidului?cantați cum va canta el.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro