E vremea ciupercilor! Cum să le recunoaştem pe cele comestibile şi ce beneficii aduc pentru sănătate!

Distribuie:

Considerate super-alimente, ciupercile de câmp sau champignonul oilor  sunt în această perioadă la îndemâna oricui în păşunile şi pe câmpurile din judeţ. Ciupercile nu conţin nici un fel de grăsime, zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) şi folacin (acid folic). În plus, conţin un puternic antioxidant natural.  Deoarece nu conţin amidon, favorizează dietele de slăbire. La beneficiile consumului de ciuperci se adaugă: reglarea tensiunii arteriale, întărirea sistemul imunitar, prevenirea stării de oboseală şi anxietate.  Ciupercile au proprietăţi imunostimulatoare, previn aparitia cancerului, reduc riscul de infarct şi previn accidentele vascular-cerebrale.

ciuperca de balegar

Totuşi, este nevoie de atenţie pentru evitarea confuziilor şi otrăvirea voluntară cu ciuperci necomestibile.  Trebuie să se  ţină cont de faptul că ciuperca de bălegar:
– nu prezintă volvă,
– are lamelele de culoare roz sau brună,
– creşte în păşuni sau pe alte terenuri îngrăşate cu bălegar,
– are miros caracteristic, plăcut.

Iată câteva specii cu care poate fi confundată, din neatenţie:

Buretele viperei

Buretele viperei

Buretele cărămiziu

Buretele cărămiziu

Agaricul arvensis

Agaricus arvensis

Agaricus

Agaricus xanthodermus  -o ciuperca toxică ce se remarcă imediat prin mirosul neplăcut, de chimicale sau de medicamente.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro