VOINEŞTI: Cu o producţie record, pomicultorii speră ca elevii să nu mai primească mere poloneze

Producţia record de mere, din acest an, nu îi linişteşte deloc pe pomicultori. Deşi au mere, s-ar putea ca anul să fie unul foarte prost, financiar vorbind. Cantitatea mare face ca preţul să fie unul scăzut.

O speranţă pentru bazinul pomicol ar fi Programul fructe în şcoli, cofinanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României. În anul școlar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, în limita valorii de 0,37 lei/elev/zi, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de școlarizare. Programul va începe luna viitoare, iar pomicultorii speră ca anul acesta pe bănci să nu mai ajungă mere poloneze, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

E un an bun, dar nu avem desfacere şi preţul e mic. Plus că băieţii deştepţi au grijă să aducă mărul din afară şi pentru programul acesta. Eu am făcut o cooperativă, cu care  sperăm  sa obţinem un contract, a precizat unul din pomicultorii din Voineşti,  David Călinescu.

 Societatea de panificaţie prahoveană,  Lido Gârbea este cea care va furniza şi în acest an, la fel ca şi în anteriorii, mere pentru elevii dâmboviţeni. În anul şcolar 2015  – 2016, ca şi în alţi ani, copii au primit mere importate din Polonia sau Ungaria. Ironia face ca şi elevii din Voineşti să aducă acasă de la şcoală tot  mere de import, în condiţiile în care părinţii lor nu-şi pot vinde propria producţie.


Regata Valeriana
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gurmand + Raiman

#Citeste si:


Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro