Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Dezamăgire în PSD Dâmboviţa: Deşi a avut cele mai bune rezultate din ţară, nu are nici un reprezentant în Guvern

Deşi, au anunat că negociază trei ministere în urma rezultatelor care i-au plasat pe locul 1 în ţară, în rândul organizaţiilor PSD, ca număr de voturi obţinute la alegerile parlamentare, social democraţii dâmboviţeni nu au reuşit să între în componenţa Guvernului Grindeanu. Iniţial se spera că Adrian Ţuţuianu, Rovana Plumb şi Titus Corlăţean să primească câte un minister având în vedere scorul obţinut, care califica teoretic organizaţia pentru a obţine fotolii ministeriale. Nici unul nu se regăseşte, însă, în lista iniţială ce va fi prezentată preşedintelui, criteriul performanţei organizaţiei nefiind, se pare, decisiv.

Liviu Dragnea a afirmat astăzi, citat de Realitatea TV, că Adrian Ţuţuianu ar fi primit un minister, în cazul în care Sevil Shhaideh ar fi fost premier. “În prima formulă guvernamentală, dacă ar fi fost acceptată doamna Sevil Shhaideh, erau câţiva colegi care ar fi făcut parte din acel guvern, colegi cărora eu le-am cerut în noua formulă a guvernului condus de Sorin Grindeanu să rămână în echipă cu mine la Parlament şi la partid pentru monitorizarea activităţii Guvernului, şi mă refer la Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Georgian Pop şi Marius Nica. În prima formulă, era la Dezvoltare Regională, Adrian Ţuţuianu, i-am cerut să accepte să nu mai facă parte din această echipă pentru că am ţinut neapărat ca la Dezvoltare Regională să meargă Sevil Shhaideh”, a precizat Liviu Dragnea.

 

Din guvern face parte târgovişteanul Ionuţ Vulpescu, propus pentru Ministerul Culturii. Acesta nu este, însă, membru al PSD Dâmboviţa, ci al PSD Bucureşti.  Vulpescu s-a născut în 1976 la Târgovişte, a absolvit Seminarul Teologic din municipiu şi ulterior Facultatea de Teologie din Bucureşti. După finalizarea studiilor, Vulpescu a intrat foarte repede nu în zona teologică, ci în politică, devenind consilierul  lui Ion Iliescu.

De asemenea din guvern va face parte şi fiica social democratului Mihai Trifan, Mihaela Virginia Toader, propusă ministru delegat pentru fonduri europene.

Fiica lui Mihai Trifan, propusă ministru delegat în Guvernul Grindeanu

Iată lista guvernului Grindeanu:

Vicepremier, ministrul Dezvoltării Regionale – Sevil Shhaideh

Ministrul delegat pentru Fondurile Europene – Mihaela Virginia Toader

Vicepremier, ministrul Mediului – Daniel Constantin

Ministerul Economiei – Alexandru Petrescu

Ministerul Afacerilor Externe – Teodor Meleşcanu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene – Ana Birchall

Ministerul Afacerilor Interne – Carmen Daniela Dan

Ministerul Agriculturii – Petre Daea

Ministerul Apărării Naţionale – Gabriel Beniamin Leş

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale – Ioan Vulpescu

Ministerul Educaţiei Naţionale – Pavel Năstase

Ministerul Cercetării şi Inovării – Şerban Valeca

Ministerul Energiei – Toma Florian Petcu

Ministerul Finanţelor Publice – Viorel Ştefan

Ministerul Justiţiei – Florin Iordache

Ministerul Apelor şi Pădurilor – Adriana Petcu

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale – Lia Olguţa Vasilescu

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – Augustin Jianu

Ministerul Sănătăţii – Florian Dorel Bodog

Ministerul pentru Tineret şi Sport – Marius Dunca

Ministerul Transporturilor – Răzvan Alexandru Cuc

Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social – Gabriel Petrea

Ministerul IMM-urilor si anteprenorilor – Florin Jianu

Ministerul Turismului – Mircea Titus Dobre

Ministrul delegat pentru relaţiile cu Românii de Pretutindeni – Andreea Păstîrnac

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul – Graţiela Gavrilescu

 

 

 

 

Distribuie:

7 thoughts on “Dezamăgire în PSD Dâmboviţa: Deşi a avut cele mai bune rezultate din ţară, nu are nici un reprezentant în Guvern

 1. Lasa draga,nu este o mare pirdere pentru tara! Ce-l recomanda pentru ministru? Invectivele cu care ne spala pe cap in fiecare zi? Mai bine fara el! Avem doi damboviteni de valoare cu expertiza in guvern care nu ne vor face de ras !

 2. „Quod licet Iovi, non licet bovi!” … intelectuali rasați, pesediștii dâmbovițeni din parlament își cunosc lungul nasului.
  sau poate chiar Țuțuianu, om vertical și cu coloană (fără girofar), să fi refuzat a face parte din guvernul condamnatului cu suspendare în primul dosar.
  coroborat și cu aprecierile presei din lumea civilizată: „Despite its leader’s voting-fraud conviction, the Social Democratic Party wins in a landslide”, a procedat bine, nu-l mai căiniți.
  deși oficiosul județean de partid titrează pentru liniștea mancurților votanți: „Parlamentarii PSD Dâmboviţa, pe cai mari în forul legislativ” (despre guvernare, nada! – asemănare izbitoare cu presa ante ‘990!).
  cît despre Mihaela Virginia Toader ar trebui mai înîi întrebată cîte fonduri a absorbit în 2016 în guvernul tehnocrat, că a avut pîinea și cuțitul, iar pentru ea nu s-a sfiit. 🙁

 3. Nu este corect.Adrian Tuțuianu trebuia sa facă parte din guvern!sa primească un portofoliu la un minister!Si Rovana care a fost un foarte hun ministru de ce nu.face parte din.guvern?Dl.Dragnea nu este corect cum impărtit si cui dati functiile!Sa ajung la concluzia ca puneti numai pilele..nu de aia v am votat si v au votat dămbovitenii!

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media