DÂMBOVIŢA: Sindicaliştii ies în stradă! Vor interveţia statului pentru salvarea COS aflat în pericol de faliment

COMUNICAT

 

Sidicatul Valahia considera ca fiind de neacceptat pasivitatea statului roman in ceea ce priveste situatia COS Targoviste SA. Pastrarea administrarii speciale in conditiile in care, dupa peste patru ani de la declansarea procedurii insolventei, nu exista program de reorganizare, trebuie URGENT analizata si rezolvata pe cale legislativa .

Asta inseamna ca, desi au trecut patru ani de la intrarea in insolventa, statul roman nu a incasat nimic din creanta de peste 10 milioane de euro, iar prin pastrarea administrarii de catre COS Targoviste, prin administratorul special, tot ce se incaseaza acum din vanzarile de patrimoniu, se duce tot in buzunarele administratiei ruse si nu ajunge nimic in contul creantei statului.


Alternativa la lipsa de reactie rapida  a clasei politice la vidul legislativ existent, va duce inevitabil la declansarea procedurii falimentului, cu efecte dezastruase pentru salariati, pentru economia judeteana si pentru interesul national.

In programul de guvernare, s-a promis instituirea Fondului Suveran de Dezvoltare si interventia legala a statului acolo unde exista interes national.  COS Targoviste trebuie tratat cu prioritate in acest context. Daca statul roman are de recuperat creante  de la ,, investitori strategici “ care au primit  active colosale la preturi ridicole, trebuie sa o faca cu fermitate, mergand pana la confiscarea, prin lege speciala, a respectivelor unitati .

Si legile penale ar trebui completate prin angajarea raspunderii penale in situatia privatizarilor facute cu rea-credinta si prejudicierea  interesului national.

Sindicatul Valahia, activ in cadrul COS Targoviste cu peste 500 membrii de sindicat, va protesta in Piata Tricolouluir,  incepand cu data de 17 august 2017, intre orele 15,30 – 16, 30,  cu urmatoarele mesaje pentru politicieni:

  • Modificati Legea Sigurantei Nationale si permiteti interventia de urgenta a statului atunci cand o unitate economica strategica este in pericol de a fi adusa in stare de nefunctionare;
  • Modificati Legea Insolventei si ridicati administarea speciala daca nu exista program de reorganizatre dupa un an de la intrarea in insolventa;
  • Modificati Legea Exproprierii si permiteti declansarea  procedurii de expropriere si in situatia in care au fost incalcate clauzele contractului de privatizare, si/sau  in situatia in care unitati de importanta nationala,  privatizate din fondul statului sunt aflate in pericol de a fi aduse in stare de nefunctionare sau de lichidare; Deasemenea, dreapta si prealabila despagubire sa nu fie mai mare decat pretul platit la momentul privatizarii, din care sa fie scazute veniturile obtinute din  instrainarile de active/utilaje/patrimoniu etc.
  • Adoptati o Lege speciala, derogatoare de la cadrul general al procedurii insolventei, prin care statul roman sa poata confisca activele privatizate, in contul creantelor statului.

 

 

Presedinte

Dragodanescu Nicolae


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Trafic