DÂMBOVIȚA: În mediul urban, gradul de racordare la canalizare este de 94%

Distribuie:

Gradul de racordare a cetățenilor la rețelele de  apă și canalizare din marile aglomerări urbane (orașe) ale județului  Dâmbovița a ajuns în prezent la 94% la canalizare și 95% la apă, de la 60-65%, cât se înregistra în urmă cu câțiva ani.

Potrivit directorului Companiei de Apă Târgoviște, Adrian Dumitru, în mediul urban, cele mai mari probleme, în mod special pe partea de canalizare, se înregistrează în orașele Fieni și Pucioasa, unde oamenii refuză să se racordeze la această utilitate. Dacă orașele județului Dâmbovița și-au rezolvat, în mare parte, problemele legate de racordarea gospodăriilor la rețeaua de apă și canalizare, în mediul rural dâmbovițean situația este oarecum critică din acest punct de vedere.

,,Mai sunt destule comune fără apă și canalizare. De exemplu Corbii Mari nu are nici apă, nici canalizare. În aceeași situație se afă și comuna Băleni. Sunt multe comune fără apă și canalizare și sunt localități foarte mari. De ce sunt în această situație?  Pentru că nu au intrat pe Programul  POS Mediu, la data respectivă. Nu știu de ce nu au intrat atunci. Acum am înțeles că Băleni a intrat pe un program, pe PNDL, pe OG 28, iar comuna Corbii Mari este prinsă pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), care se derulează prin Compania de Apă în următoarea perioadă’’, a punctat directorul general al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița SA, Adrian Dumitru.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro