Muzeul comunismului – Nostalgicii regimului au scris sute de mesaje în cartea de impresii

      Expoziţia dedicată momentului  din 25 decembrie 1989: “ Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri Ferdinand I la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România” deschisă în fosta Unitatea Militară 01417 din municipiul Târgovişte atrage mii de vizitoatori anual. Mulți dintre ei sunt nostalgici  ai perioadei comuniste, pentru ca vizita îmbracă forma unui pelerinaj. În decembrie, unii aduc flori și lumânări la zidul execuției.  În caietul de impresii aceștia își manifestă regretul față de perioada comunistă, dar și față de Nicolae Ceaușescu.

Mare păcat! Nu trebuiau împușcați. Judecați și trimiși în temniță. Este adevărat că au făcut și foarte mult rău. Doar câțiva oameni au luat decizia în numele poporului, de a fi omorâți. Este un Dumnezeu pentru fiecare.   Dumnezeu să-i odihnească în pace.

Locul în care românii și-au pierdut dreptul la suveranitatea câștigată tot cu tribut de sânge. Locul în care am crezut că ne câștigăm liberatea în 1989. În fond, locul în care românul și-a somat  sentință la declin, ca nație, printr-un pacăt de moarte – Crimă!

Conducător ca Ceaușescu nu vom mai avea nici peste 500 de ani. Mare păcat!

Blestemul lor ne-a ajuns: degradrea totală a țării, sărăcirea populației! Muzeului îi lipsesc pozele din timpul acelor zile. O mărturile și pentru executații aestei orori.

Au tecut 27 de ani! Totul s-a schimbat în rău! Am fost o țară, am devenit o colonie. Vă bateți joc de copiii noștri, de bunicii noștri, de părinții noștri.  Sper să îi văd în această cameră, și apoi la zid, pe Ion Iliescu, Petre Roman, Gelul Voican Voiculescu și pe toți trădătorii care au dat lovitura de stat.

  O altă categorie importantă de vizitatorii sunt străinii. Muzeul a avut parte de o bună vizibilitate internațională foarte multe televiziuni din străinătate filmând locul execuției pentru a face reportaje sau documentare. Există organizatori de tururi europene în care vizitatorii sunt plimbați în fostele țări cu regimuri dicatatoriale, care au cuprins și expoziția de la Târgoviște în excursiile lor. Au fost, la muzeul ultimelor clipe ale regimului comunist din România, turiști din Canada, Italia, Spania, Serbia, Portugalia, Germania, Grecia, Mexic, Danemarca, Anglia, SUA sau China.

      Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” este găzduită de clădirea  fostei Şcoli de Cavalerie, respectiv fosta Unitate Militară 01417 din imediata apropiere a Gării de Sud. Aici au fost amenajate mai multe spaţii care au avut legătură cu ultimele zile ale soţilor Ceauşescu. Este vorba despre sala în care au fost judecaţi, biroul comandantului unităţii – colonelul Andrei Kemenici, camera în care au petrecut ultimele zile şi, evident, locul execuţiei.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro