Arhiepiscopia Târgoviștei susține că a închis locul de joacă pentru a proteja copiii de pelerini

    Arhiepiscopia Târgoviștei a trimis, în această seară, un comunicat de presă redacției Gazeta Dâmboviței în urma publicării articolului: STRIGĂTOR LA CER! COPIII, ALUNGAȚI DIN PARCUL MITROPOLIEI TÂRGOVIȘTE DE ZIUA SFÂNTULUI NIFON.
     Conform comunicatului, Arhiepiscopia este cea care a luat decizia închideri parcului pe perioada desfășurării manifestărilor, în 10 și 11 august. Scopul declarat este protejarea copiilor de pelerini (sublinierea din textul comunicatului nu aparține redacției și autorului acestuia).
Arhiepiscopia Târgoviștei a obținut aprobarea Comisiei de specialitate pentru desfășurarea unei acțiuni publice în zilele de  10 și 11 august a.c., în  Parcul Mitropoliei, pentru organizarea ceremoniilor legate de sărbătorirea Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești.
Cunoscând că pentru a se închina la sfintele  moaște ale Sf. Ier. Nifon vor veni în Parcul Mitropoliei circa 20.000 de oameni și pentru a preveni eventuale incidente neplăcute, Arhiepiscopia Târgoviștei a luat decizia protejării copiilor care ar utiliza locul de joacă indisponibilizându-l temporar, el fiind redeschis astăzi, în jurul prânzului, după încheierea ceremoniilor.
Este complet regretabilă înțelegerea eronată a rațiunii acestei decizii, în anumite spații mediatice, având în vedere interesul și binele public. Interpretarea exclusiv legalistă și juridistă este complet nefolositoare înțelegerii corecte a situației. Desigur, ne exprimăm regretul că a fost necesară luarea unei astfel de decizii, dar scopul și finalitatea ei au dovedit justa ei viabilitate, se arată în comunicat. 
      În primul rând ar interesant de aflat ce “Comisie de Specialitate” a dat aprobarea. Având în vedere că proprietarului locurilor de joacă din Târgoviște este Primăria Municipiului Târgoviște, nu vedem în ce bază a luat Arhiepiscopia o asemenea decizie, aberantă, așa cum nu înțelegem nici de ce primarul Cristian Stan a acceptat această situație. Impasibili au fost și toți ceilalți oameni politici înghesuiți la eveniment.
         La manifestări au fost mobilizate efective impresionante de polițiști, pompieri și jandarmi, așa că nu vedem ce tip de amenințare erau pelerinii pentru copiii care s-ar fi jucat în Parcul Mitropoliei în spațiile special amenajate și care este binele public produs de “indisponibilizarea” locurilor de joacă. Locurile de joacă nu au fost niciodată închise, deși aceeași pelerini sunt cărați cu autocarele în fiecare an. Nu au fost niciodată incidente care să reclame o asemenea măsură. Arhiepiscopia alege să-i prezinte pe credincioșii din județ ca reprezentând un potențial pericol pentru copii. Dacă sunt un potențial pericol, atunci să nu mai fie aduși, în mod organizat, în centrul municipiului Târgoviște! În mod ironic, unii au venit cu noile autobuze școlare date de guvern primăriilor și care, legal, nu pot fi folosite decât pentru transportul… copiilor. Una din aceste mașini a fost dosită în parcarea primăriei Târgoviște.
masini nifon
autocare nifon
autocare
    Poliția locală Târgoviște a anunțat și ea, tot printr-un comunicat, că nu are legătură cu plasele cu care au fost acoperite echipamentele de joacă și că a montat doar panglici care au fost înlăturate însă din seara de 10 august. Poliția spune că ar fi urmat un plan întocmit la nivel județean, deși ea este subordonată autorității locale.

Poliția Locală Târgoviște informează că pentru evenimentele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Nifon a pus la dispoziția Arhiepiscopiei Târgoviște garduri metalice și panglică pentru crearea fluxului de acces la moaște.

Ținem să precizăm că, plasele amplasate peste locurile de joacă nu aparțin Poliției Locale Târgoviște, care a montat, inițial, panglici, pentru evitarea producerii unor accidente.

La cererea cetățenilor, panglicile de împrejmuire au fost ridicate în seara zilei de 10 august.

În cadrul organizării acestui eveniment, Poliția Locală Târgoviște a fost parte a planului întocmit la nivel județean și nu a dispus nicio măsură, doar a pus la dispoziție efective, se arată într-un comunicat al Poliției locale.

scena nifon2

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 7 ganduri despre “Arhiepiscopia Târgoviștei susține că a închis locul de joacă pentru a proteja copiii de pelerini

 • 17 august 2015 at 22:37
  Permalink

  @Max: subscriu. Cata ipocrizie la adpostul sutanei!!! Astia fac de ras aceasta indeletnicire!

  Reply
 • 12 august 2015 at 22:17
  Permalink

  Este inacceptabil sa fim încartiruiți la dispoziția unor dictatori,cu barba sau cu mandat la primărie si la CJD.Am ajuns sa ne facum programul unei dupa-amieze in funcție de niste habotnici care nu gândesc decât interesul si viitorul lor politic? RUSINE,RUSINE,RUSINE sa iei bătrânii amarați ai satelor să-i unești intr-o turma cu caracter religios folosindu-te fe parohii ,este cea mai mare măgărie posibila.Voi cei care ați regizat masacrul de la Târgoviște chiar credeți ca suntem românii din anii 1900 pe care- prosteați si va munceau pământurile mănăstirești? Ajunge puneți Stop! Jafului bugetar in favoarea țăcăliilor slujitori ai mafiei BOR.

  Reply
  • 16 august 2015 at 22:53
   Permalink

   Nu pot sa mai comentez astfel de stiri legate de “sfanta biserica”, cand il avem pe Nifon (nu cred ca a mers vreodata pe jos si nu cred ca trece o ora din viata lui fara sa i se pupe mana), Puiescu (nu cred ca a tinut vreodata post la cat este de mare), Safta (inca nu are bani de PORSCHE CAYENNE de a ramas doar cu Audi sau Mercedes, ca nu mai stiu exact). Cat despre asa-zisii enoriasi, pelerini sau cum mama dracu` se mai numesc ei, multi din ei sunt capabili sa se tarasca prin tarana pentru niste moaste dar saracul ISUS daca mai vine o data pe Pamant cred ca nu va supravietui mai mult de 5 minute.

 • 12 august 2015 at 18:19
  Permalink

  Da’ cum protejați copii de pelerini?! pelerinii au venit sa se roage si sa se inchine,sau ii considerati pe bietii pelerini cumva dobitoace?!bine ce-i drept i-am vazut cum se ingesuiau la pupat …..

  Reply
 • 12 august 2015 at 17:30
  Permalink

  Un imens giulgiu negru care imprastie parca miros de funerarii…..pazea!

  Reply
 • 12 august 2015 at 7:57
  Permalink

  Dacă recitim:
  “Nu cred că incomodează pe cineva acest lucru, pentru că e vorba doar de câteva ore. Este evenimentul central pentru judeţul Dâmboviţa şi majoritatea credincioşilor şi locuitorilor sunt aici. După finalizarea slujbei, spaţiul respectiv va redeveni folosibil” , a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, pr. Marian Puiescu.
  înţelegem că de fapt e invers: pelerinii să fie protejaţi de chiotele, strigătele de joacă, zarva aferentă a unor copii la un loc de joacă.
  Deci, Arhiepiscopia minte iar!

  Reply
 • 12 august 2015 at 5:37
  Permalink

  de cînd îşi fac de cap – închid-deschid – popii (şi) în oraşul ăsta?
  halal primar, o marionetă! mincinos şi laş în nota pesedistă:
  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Biserica+a+inchis+un+loc+de+joaca+din+Targoviste+Pentru+a+protej
  să nu spună cineva că nu s-a făcut cu ştirea lui, că Ginel nu este la comanda popilor.
  mă întreb ce restricţii, spre “justă viabilitate”, deh!, ne vor paşte dacă ăsta ar cîştiga alegerile. 🙁

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro