Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Alina Gorghiu (PNL): Guvernul Ponta sfidează investitorii de la Arctic şi Renault

   ARCTIC, cel mai mare angajator din judeţ, atrage politicienii ca un magnet. Copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au fost prezenţi, ieri, în judeţul Dâmboviţa, unde au vizitat şi fabrica de frigidere de al Găeşti. Arctic-ul este cel mai mare angajator din judeţul Dâmboviţa, fabrica fiind unul dintre reperele internaţionale în materie de electrocasnice. În ultimii 2 ani, fabrica găeşteană a fost vizitată de două ori şi de premierul Victor Ponta.

     Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a punctat pe pagina sa de facebook, vizita la fabrica găeşteană.

Sunt convinsă că pentru mulți dintre voi Arctic este un nume care vă aduce aminte de tinerețe sau de copilărie, așa cum pe mine mă face să mă gândesc la bunătățile pregătite de mama, când eram copil, pe care le găseam în frigiderul de acasă.

Astăzi, Arctic Găești este cel mai mare producător de frigidere din Europa, dar și-a diversificat masiv gama de produse. Este o companie a cărei producție a crescut de 12 ori din 2003 până acum și care exportă în Japonia, Noua Zeelandă și Australia. Pe scurt, o poveste de succes a economiei românești, având de partea sa tradiția, experiența și un brand de care noi, românii, suntem atașați.

În cadrul unei conferinţe de presă, ţinută la sediul PNL Dâmboviţa, Alina Gorghiu a atacat Guvernul Ponta pe tema rectificării negative de la Ministerul Transporturilor, spunând că aceasta afectează mediul de afaceri şi sfidează investitorii precum Arctic sau Renault:

alina gorghiuAș vrea să vă fac scurte observații legate de întâlnirea de astăzi cu investitorii de la Găești și să leg această întâlnire de eșecul major, din punctul nostru de vedere, al PNL, eșecul Guvernului Ponta legat de infrastructură. Cred eu că rectificarea bugetară arată încă o dată prin tăierea de la transporturi a unei sume semnificative, anume un milliard de lei, cam cât de prost și de neconstructiv pentru mediul de afaceri din România, pentru investitorii din România gândește acest Guvern Ponta. Explicația ministrului Teodorovici este una amețitoare. Bănuiesc că deja cunoașteți cu toții care a fost răspunsul ministrului Finanțelor Publice când a fost întrebat de ce a luat acest milliard de lei de la transporturi. Acesta a spus că ministerul nu știe să cheltuiască banii și atunci evident că vin și îi întreb cum este posibil ca în loc să găsească oameni competenți care să se apuce de treabă, Guvernul se resemnează și nu mai alocă aceste fonduri, sfidând mare parte din investitori, mai ales din regiunea dumneavoastră, pentru că și cei de la Renault și cei de la Arctic au nevoie de infrastructură serioasă. 

gorghiu arctic 2 gorghiu arctic1

Distribuie:

3 thoughts on “Alina Gorghiu (PNL): Guvernul Ponta sfidează investitorii de la Arctic şi Renault

  1. Domnilor sa mai terminam cu ,,macaneala” asta de 2 bani.Nu cumva ar trebui sa va intrebati domnilor pe cei care va sunt alaturi de ce nu s-a realizat pana acum aceasta infrastructura?
    Mai ,, Basistilor” lucrarile acestea trebuiau sa se faca din vremea voastra ( Guv.Boc-Blaga,regimul Basescu-Anastase-Udrea).Proiectele sunt de mult si voi sunteti cei care nu ati facut nimic pentru ca erati ocupati cum sa furati banii tarii.
    Trebuie sa taceti acum ca nu faceti altceva decat sa reliefati nerealizarile voastre.
    Ce mult v-ati aprecia sa veniti si sa ne spuneti ca sprijinind guvernul Ponta si ajutan-du-i s-a realizat proiecte importante.Daca tot este un guvern acum lasati-i ,,dracului” sa faca ce au de facut si nu ii mai zapaciti.Cereti socoteala la scadenta.Ne faceti mai mult rau noua si tarii prin toata hartuiala asta si apoi vremea ,,macanelii” s-a dus de mult.Nu ne mai prostiti cu lozinci din astea rau intentionate mai draga d-na A.G.

  2. De unde se vede ca e mai convenabil sa tranporti frigiderele pe apa decat pe drumurile din Romania. Ca urmare autostrada Ptesti – Sibiu poate sa mai astepte pana pleaca si Renault ca doar nu dau „turcii”.Singurul lucru pe care il doreste un investitor serios este o infrastructura functionala.Exact ce spune o vorba romaneasca sa nu faci ” sa nu alergi dupa doi iepuri” asta am facut am inceput doua autostrazi Pitesti -Arad si Bucuresti -Oradea si dupa 25 de ani de ” capitalim ” nu avem nici una terminata Halal sa ne fie!

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media