Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

O echipă de la Școala „Mihai Viteazul Pucioasa” s-a întors cu premiul I de la Concursul Național „Democrație și toleranță”

O echipă de trei elevi și două profesoare de la Școala „Mihai Viteazul Pucioasa” a obținut anul acesta premiul I la cea de-a XXI-a ediție a Concursului Național „Democrație și toleranță”, ce a avut loc în perioada 27-30 iulie, la Deva.

Echipa a fost formată din profesoara de istorie și cultură civică Gabriela Diaconescu, care participă de 15 ani la acest concurs și obține pentru a cincea oară premiul I, profesor pentru învățământul primar și director adjunct al școlii, Alina Pincovici (învățătoarea elevei de clasa a IV-a) și elevii Sergiu Dinu (clasa a VIII-a), Andrada Stan (clasa a VIII-a) și Elena Ioniță (clasa a IV-a).

În competiție au fost 34 de județe, dintre care Dâmbovița a obținut patru premii: premiul I, acordat de Ministerul Educației, care a constat în diplome și bani, premiul ”Drepturile Omului”, acordat de Institutul Român pentru Drepturile Omului, Trofeul de Excelență, acordat tot de Institutul Român pentru Drepturile Omului, un premiu în bani și diplomă de Excelență, acordate de Clubul Rotary Deva.

Nu am obținut de la început premii. Trebuie să capeți experiență. Să vezi cum se face proiectul. Concursul este foarte greu, pentru că sunt trei premii diferite: o probă teoretică de cultură civică, bazată pe drepturile copilului, la care participă un elev de clasa a VII-a sau a VIII-a, o probă practic aplicativă, în care se face un proiect pe o problemă cu care se confruntă elevii în școală, la care participă tot un elev de clasa a VII-a sau a VIII-a și o probă artistică, la alegere, la care participă un elev de clasa a III-a sau a IV-a. ”-Gabriela Diaconescu

Profesoara Diaconescu spune că gazdele din Deva i-au primit foarte bine pe oaspeți, care au fost cazați la Liceul Pedagogic din oraș, unde s-a desfășurat și concursul. Echipajele concurente au vizitat în fiecare zi, după concurs cele mai frumoase obiective din Deva: Cetatea Istorică Deva, Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Muzeul Aurului de la Brad, Complexul Muzeal Țebea, dar și Castelul Corvinilor din Hunedoara, unde s-a desfășurat și festivitatea de încheiere a concursului.

A fost un concurs de suflet, la care m-am dus cu cea mai mare plăcere și mai ales că era bazat pe drepturile copilului, pe proiect. Chiar dacă era complex, am vrut să fie și județul Dâmbovița prezentat foarte bine, la cotă maximă, și mai ales  școala mea de suflet, Școala Mihai Viteazul Pucioasa nu voiam să nu fie prezentă la astfel de concursuri”-Gabriela Diaconescu

Tema proiectului cu care echipajul școlii din Pucioasa s-a prezentat la concurs a fost ” Voluntariatul, din suflet, pentru suflet” și a inclus toate activitățile pe care aceștia le-au desfășurat pe parcursul anului.

Prin toate acțiunile noastre, am căutat să promovăm voluntariatul și am prezentat toate aceste acțiuni pe care le-am realizat prin voluntariat… Să fii voluntar este frumos, dar trebuie să o faci din pasiune și benevol. Ei au dovedit că se poate”- Gabriela Diaconescu

Gabriela Diaconescu a mai obținut anul acesta la Olimpiada de Științe Socioumane, pe Cultură Civică, la Mangalia, tot locul I pe țară, lucru care, alături de toate celelalte experiențe spune că au ajutat-o foarte mult. În plus, profesoara spune că elevii echipajului au fost copii de excepție, care s-au pregătit foarte bine și au demonstrat că se poate.

Inspectorul școlar general adjunct al IȘJ, Gabriela Istrate, spune că un astfel de premiu onorează județul și demonstrează că elevii și profesorii dâmbovițeni sunt bine pregătiți, mai ales că participarea la asemenea concursuri implică foarte multă muncă și implicare.

11749772_592732570829964_1582838081_n11791831_592732547496633_2064273256_n11824028_592732567496631_2097629254_n11815971_592733000829921_58807102_n

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media