Adrian Năstase povestește în cartea sa despre accidentul de vânătoare de la Bolovani

Adrian Năstase, fostul mare lider PSD, a lansat astăzi un volum intitulat Cele două Românii. în paginile cărții, Năstase vorbește și despre un episod controversat al accidentului de vânătoare de la Bolovani, Răcari, din 2003,  în care a fost rănit Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta. La vremea respectivă Sârbu era ministru al agriculturii și s-au autoaccidentat cu arma de vânătoare, pierzându-și un testicol. Era ultima vânătoare de iepuri organizată în acel sezon în pădurea Bolovani, din Ocolul silvic Răcari, iar alături de Năstase, premier la vremea respectivă și Sârbu, participau la eveniment   șeful administrației prezidențiale, Ioan Talpeș, directorii SRI și SIE și alții. 

 Au fost multe speculații pe tema aceasta. Nu vreau să le comentez. Oricum, pentru orice vânător, faptul că tot snopul de alice a lovit grupat, într-un cerc de 10 cm, dovedește că focul de armă s-a declanșat, prin accident, de la o distanță de cel mult un metru. În discuțiile mele de la partid am observat că ceea ce a șocat mai mult decât rănirea lui Ilie Sărbu a fost “formula vănătorească”. Cred ca asta i-a deranjat mai mult pe unii dintre cei care au comentat. Eu vorbesc, în principal, de Timofte, Talpeș, Fulga, Gioni Popescu, care au fost acolo.”‘

Năstase apreciază în rândurile cărții că dacă accidentul nu ar fi avut loc, discuția care trebuia să urmeze vânătorii ar fi schimbat istoria României. “Destinul e ciudat. Poate că, dacă după vânătoare ar fi avut loc masa obișnuită (și discuția inevitabilă…), istoria anului 2004 s-ar fi scris altfel“, a scris Adrian Năstase. Evenimentul politic cel mai important al anului 2004 a fost alegerea lui Traian Băsescu în fruntea statului, ca președinte al României, într-o cursă electorală în care l-a devansat pe Adrian Năstase. Acesta a fost condamnat, în 2012, la doi ani de închisoare pentru corupție, iar  în 2014 la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian. Năstase a acuzat atât pe parcursul procesului, cât și în timpul executării pedepsei, că dosarele și condamnările sunt executate la ordin politic. Familia fostului lider PSD provine din localitatea Tărtășești, județul Dâmbovița.

CITEȘTE ȘI – AMINTIRI: DR. ING. MARIN OLTEANU L-A ÎNSOŢIT PE CEAUŞESCU LA TOATE PARTIDELE DE VÂNĂTOARE DE LA BOLOVANI

ceausescu vanatoare 2

ceausescu vanatoare 1


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Adrian Năstase povestește în cartea sa despre accidentul de vânătoare de la Bolovani

  • 24 septembrie 2014 at 19:51
    Permalink

    Credeam că acest ucigaș de animale recunoaște cum a împușcat el șase purcele cu purceluși în burtă în 1996, în perioadă de prohibiție, când l-a avut invitat pe prim ministrul Libanului, un terorist pe care Dumnezeu nu l-a iertat, peste 2 ani a fost asasinat! Ing. Popescu șeful interimar al Ocolului silvic de-atunci(pe Emil Bărbulescu îl luase PDSR-ul la București într-o funcție de pupincurist, după care a revenit în județ iar acum e pe post de mâncător de rahat la Iacobuță din Găești) poate să vă confirme crimele lui Năstase din aprilie 1996 de la Bolovani. Acest Năstase nu va fi iertat nici el, va muri în chinuri groaznice, așa spune un blestem vânătoresc! Socrul lui Năstase, fostul ministru comunist Angelo Miculescu, și-a găsit sfârșitul într-o partidă ilegală de vânătoare, mai precis, braconând pe timp de noapte la lumina farurilor, dar totul a fost trecut sub tăcere. Cei care ucid fără milă animalele pădurii( care își au rostul lor) se vor chinui mult în viață!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro