ortooxacell kiss2022.gif Flax

Simulare a unei acțiuni de salvare a Serviciului de Salvamont Dâmbovița

Distribuie:

3 comentarii la „Simulare a unei acțiuni de salvare a Serviciului de Salvamont Dâmbovița”

  1. Domnu’ Stefan, deacord cu tot ce spuneti si chiar cred ca sunteti oameni bine pregatiti, dar trebuie mai mult profesionalism, montan daca se poate, si mai putină ”mișcare” mecanizată. Vedem adesea, plimbari ale unor salvamontisti pe mijloace de transport montan, gen atv sau snowmobil. Nu-i normal, asa cum nu-i normal nici sa vedem jandarmi salvand turisti pe munte. Atentie!!!, pe munte, nu pe drumuri montane, unde cred ca acolo este treaba lor. Fiecare sa facă ce se pricepe să facă.
    In rest,…respect pt acțiunea voastră!

  2. Buna ziua!

    In primul rand comentariul de mai sus este unul care reflecta o adevarata ”ura” din partea persoanei ANONIME fata de Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita si o admiratie deosebita fata de Jandarmeria Montana.

    Vreu si eu sa punctez mai multe lucruri importante legate de activitatea de salvare montana, de Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita si cateva aspecte legate de comentariul de mai sus:

    – actiunea desfasurata de noi nu este una in premiera, acest exercitiu face parte din activitatea nostra lunara. Faptul ca ne antrenam lunar din punct de vedere fizic, tehnic si facem simulari de accidente nu este un lucru rau.
    – Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita este singura unitate de gen din judetul Dombovita specializata, acreditata, care detine echipamentul necesar si personalul scolarizat corespunzator pentru a desfasura activitati de salvare montana si subterana
    -in cadrul Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita exista 2 salvatori montani angajati si un asistent medical restul pana la 16 cati suntem in echipa sunt voluntari. Toti acestia au atestate, scoli, cursuri de prim-ajotor, cursuri de paramedici, diplome, rezultate la competitii sportive in domeniu, unul este absolvent al Facultatii de Medicina etc.; au o pregatire fizica si tehnica de un nivel supeerior
    -Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita in decursul celor 34 de ani de activitate a dat dovada de profesionalism si nu a avut nici o reclamatie bazata pe ceva concret.
    -un salvator montan detine o multitudine de competente dobandite 70% prin pregatirea continua: cunoasterea zonei montane, bun schior, bun alpinist, conditie fizica foarte buna, rezistenta la efort, competente minime de prim ajutor toate acestea fiind verificate zi de zi in timpul in care se afla de serviciu si in cadru legal odata la 2 ani la fiecare reatestare.

    Daca am omis ceva sau aveti nelamuriri cu privire la ceva legat de Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita puteti sa ne contactati la orice ora.

    In ceea ce priveste partea cu Jandarmeria Montana pentru ca am vazut ca ii vaitati tin sa precizez ca au un salariu de 3 ori mai mare ca al nostru, sunt in numar de 12 angajati si ei nu au competentele necesare din punct de vedere tehnic si fizic pentru a efectua activitati de salvare montana.
    Fiecare din cele doua servicii are obiectul lui de activitate asa ca nu trebuie sa ne bagam uni peste altii, sa facem comentarii rautacioase si sa ne vedem fiecare competentele.

    Pentru a va convinge de cele mantionate mai sus va invit in zona montana pentru ca ati spus ca sunteti om de munte. Daca erati cu adevarat om de munte nu faceati un asemenea comentariu si daca il faceari va semnati, un om de munte nu face comentarii anonime.

    Cu stima,
    Deaconescu Stefan
    Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita

  3. Dupa atatia ani au ramas doar la a simula,asa cum fac si zi de zi.Cat oare mai pot simula toate acestea ,ca doar atunci cand incaseaza salariu cu siguranta este real.
    Daca asta isi doresc mai marii judetului,asta li se ofera.Cat despre adevarata salvare in munte -traiasca jandarmii montani,care isi fac serviciul in munte stand in containere metalice cu caldura de la resouri nu ca simulacii care au cladire gen pensiune sau chiar.Unde nu e cap asa se intampla.

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media