TÂRGOVIȘTE: Se vor construi patru stații de reîncarcare pentru vehicule electrice. Vezi amplasamentele

Patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi construite în municipiul Târgoviște. Primăria Târgoviște a primit o finanțare de 630 000 de lei, conform unei postări de pe pagina de facebook a primarului Cristian Stan. Finanțarea a fost obținută în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”, 11 stații fiind aprobate la nivel național, în funcție de cererile administrațiilor publice.

Cele patru stații vor fi construite pe strada Ialomiței, lângă Complexul Turistic de Natație, pe strada Justiției, în zona Stadionului, în parcarea de lângă Piata Barației, zona 2 Brazi și în parcarea de lângă BRD. 


În România, sunt aproximativ 150 de stații de încarcare pentru mașinile electrice. În 2016, la nivelul întregii țări au fost înmatriculate doar 40 de mașini prietenoase cu mediu. Anul trecut  a fost aprobată finanțare guvernamentală pentru aproximativ 500 de  automobile electrice. În România, este acordat cel mai mare bonus din UE pentru achiziția unei mașini electrice, adică 10.000 euro.

 


Printează articolul Printează articolul

Gurmand + Raiman

21 decembrie

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

#Citeste si: