Gura Ocniței, localitatea în care copiii nu au uitat obiceiul colindului

Material realizat de Roxana Clopotaru, studentă la Jurnalism, anul I

 La doar 14 km de oraşul Târgovişte, străjuită de Dealul Crucii, se află comuna dâmbovițeană Gura Ocniței, un loc în care seara de colind s-a dovedit a fi o mare bucurie pentru cei mici. Însoțiți de părintele Alin Pleşa, zecile de colindători au cântat mai întâi în biserica satului, alături de un cor format din preoți sosiți de la Câmpulung, după care au pornit la drum prin întreaga localitate.


Bucuria i-a cuprins şi pe bunicii şi părinții ieşiți pe la porți pentru că au avut cui să împartă covrigii, merele sau portocalele din coşuri şi pentru că au ascultat din partea copiilor colinde româneşti.

Pentru că Gura Ocniței este una dintre puținele localități din mediul rural care beneficiază de o galerie de artă, copiii au fost aşteptați de către domnul primar Sorin Ioniță la Căminul Cultural din localitate, unde le-au fost prezentate prețioase picturi naive, clasice sau icoane, unele cu vechime de peste 200 de ani. Şi aici tinerii au cântat şi au primit daruri, după care au continuat să se răspândească în cete şi să dea de veste localnicilor că nu au uitat obiceiul românesc al colindului.

Pentru toată această stare de bine pe care au adus-o în comuna lor, cei mici au fost răsplătiți şi cu un spectacol de animație susținut de „Ceata lui Zâmbilici” în fața Bibliotecii Gura Ocniței, o altă instituție care îi încurajează pe copii să realizeze acțiuni deosebite.


Printează articolul Printează articolul

Gurmand + Raiman

21 decembrie

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

#Citeste si: