ULTIMATUM! Până în decembrie, toate apartamentele trebuie să aibă contoare pentru căldură

Până la sfârşitul anului 2016, toate apartamentele racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică trebuie să aibă montate contoare pentru căldură, conform legislaţiei în vigoare. Dacă nu respectă această obligaţie, proprietarii de apartamente sau spaţii cu altă destinaţie (sediu de firmă, magazin) pot fi sancţionaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. Amenzile pot fi aplicate, printre alţii, de reprezentanţii împuterniciţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice sau ai primarilor.

Deşi acest termen a fost impus încă din 2014, se estimează că, în prezent, abia în 40% dintre blocurile vizate se face contorizarea căldurii la nivel de apartament.

Nu sunt vizate și spațiile încălzite cu ajutorul centralelor de apartament sau cu ajutorul unor surse proprii locale la nivel de scară/bloc.

La nivel naţional, aproximativ 1,3 milioane de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, dintre care cele mai multe se găsesc în Bucureşti, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Principalul beneficiu al contorizării căldurii este reducerea consumului, care implică economii financiare.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “ULTIMATUM! Până în decembrie, toate apartamentele trebuie să aibă contoare pentru căldură

  • 25 februarie 2016 at 17:34
    Permalink

    Care sistem de alimentare centralizata cu energie termica,care in Targoviste, nu mai exista de cand lumea , prin “grija deosebita a autoritatilor locale ” !!! LA REVEDERE CU SC TERMICA SA !!!
    Cred ca ,acest articol, nu mai are legatura cu orasul TARGOVISTE !!! Din pacate…

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro