Țuțuianu despre vizita Ambasadorului SUA în Dâmbovița: “Am băut, am stat până la 2 noaptea”

Un nou episod difuzat de România TV din înregistrările cu Adrian Țuțuianu l-au avut în centrul discuției pe ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Într-o întâlnire cu primarii și responsabilii de zonă, președintele PSD Dâmbovița vorbește despre Klemm în termeni neprotocolari, afirmând că l-a dus la Hotel Peștera unde au mâncat și băut până la ora 2:00 dimineața. Și asta când Țuțuianu era ministru al Apărării.

“A fost foarte deranjat (n.r. Dragnea) de venirea lui Hans Klemm la Târgoviște, deși eu am fost corect cu el. Cu o lună înainte i-am spus “Uite, m-am dus cu Klemm la vreo trei aplicații de-astea militare și am avut și două întâlniri la Parlament…la Ministerul Apărării”. Eu nu m-am dus vreodată la vreo ambasadă. Cine a vrut să vorbească cu mine i-am chemat la ministerul Apărării. Cu americanii m-am văzut mai des. Cu semnătura mea s-au cumpărat rachetele Patriot și în ziua când am plecat de la minister primisem aprobarea Congresului American pentru rachetele HIMARS.
Astea sunt contracte Guvern la Guvern, le-am semnat fără să-mi fac o mie de socoteli. I-am spus că-l chem pe Klemm. I-am propus următoarea chestiune. I-am zis atunci Liviule..”, într-o discuție, eu în general vorbeam cu domnul președinte, dar eram amândoi la o cafea. I-am zis Măi, ca să îmbunătățim relațiile cu partenerii ăștia occidentali importanți, cred că e bine ca fiecare să încercăm să-i luăm la discuții, să-i ducem prin județe, mai dăm o masă, mai cântăm o horă, mai facem un foc de tabără prin apropiere”. Zic Eu, uite, îl chem pe Klemm la Târgoviște”. L-am chemat pe Klemm la Târgoviște. Ați văzut că am avut o întâlnire cu primarii, ne-am dus la masă.

– (alta persoană) V-a sunat înainte… – Ă? – V-a sunat înainte, seara…

Nu, dimineața m-a sunat…Klemm….

– (alta persoană) V-a sunat el să nu-l mai primiți, că dăduse o declarație.

– Nu puteam să fac așa ceva. Adică nu puteam să-i spun Băi, nu mai vii că ai dat tu o declarație”.
L-am dus la masă la prânz, am discutat despre incompatibilități. Faptul că a vorbit cu niște primari care i-au spus niște lucruri i-a schimbat un pic din atitudine. Știți ce am constatat? Că mai rău erau consilierii de la Ambasadă decât Klemm. Ăia… Fără discuții. (NEINTELIGIBIL) Nu știu realitatea. Apoi am urcat la munte cu el. I-a plăcut extraordinar de mult, l-am cazat la hotel la Calcan, la Peștera. Ăia ne spuneau că la ora 20 se culcă, că nu mănâncă seara. Pe dracu’! Am stat, am mâncat, am băut, am stat până la 2 noaptea. A doua zi a coborât, s-a văzut cu Nifon la Arhiepiscopie, unde au ei hotelul ăla acolo. I-a spus că-mi pregătește o vizită de înalt nivel, întâlniri una și una… Mai erau 7 zile până la vizita în SUA… Că e foarte mulțumit de ce fac eu acolo, că am semnat lucrurile astea care stăteau de 3 ani nesemnate și eu am luat decizia, că are semnale pozitive din armată. Îți dai seama că m-au studiat… Eram ministrul Apărării, nu eram… Când ești pe postul ăla te ascultă și CIA, te ascultă și ai noștri te ascultă și rușii”.

Cel mai probabil va urma o reacție a Ambasadei SUA. Este prima dată când un lider politic vorbește în asemenea termeni și context despre un ambasador. Aceste declarații vor fi preluate, cu siguranță, și de presa de peste ocean.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro