TOP 100 continuă pentru montaniarzii dâmbovițeni

La 24 ianuarie 2017, de Ziua „Micii Uniri”,  montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul asociației Chindia Jurasic Park au lansat „TOP 100 – topul cuceririi a 100 de vârfuri” din România până la 1 Decembrie 2018, ziua aniversării Centenarului „Marii Uniri”.

În ciuda prognozei meteo care anunța o vreme rea mai ales în zona montană, echipa de conducere a asociației (Nicu Posta și Ileana Bocanciu) a organizat o tură specială pentru Mona Diaconu Ștefan, coordonatoarea Filialei din Merano (Italia) venită într-o scurtă vacanță în țară. La această inedită expediție a participat și Feni Tănase (70 de ani), o mai veche susținătoare a activității asociației.

Prima etapă a expediței s-a derulat în data de 8 iunie, zi în care s-a urcat cu auto până în căldarea glaciară Bâlea (2034 m) din masivul Făgăraș. A urmat o ascensiune relativ grea, pe ploaie și ceață, până în Șaua Caprei (2315 m) și un ultim asalt final până pe vârful Vânătarea lui Buteanu (2507 m), vârf aflat în Top 14 – topul celor 14 vârfuri peste 2500 m din România.

Ziua a doua a fost dedicată ascensiunii (și la propriu, și la figurat) a uneia dintre cele mai frumoase văi din România, Valea lui Stan, aflată în apropiere de Barajul Vidraru.

Ascensiunea de zilele acestea a fost o nouă etapă de antrenament a „dinozaurilor” montaniarzi în vederea unor importante expediții montane pe creste europene:

  • sfârșit de iunie – vârful Grossglockner (3798 m) – Alpii austrieci – așteptăm o prognoză meteo favorabilă
  • 4 – 10 septembrie 2017, o tură de două zile în Dolomiți (Italia) și ascensiunea simbolului alpinismului european, vârful Mont Blanc (4810 m).

Între timp, ascensiunile vor continua în țară, cu trasee inedite din Ciucaș, Făgăraș sau Parâng, îmbinate cu tabere de specialitate în Bucegi sau Leaota.

 

Nicolae POSTA

Președinte ACJP


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro