TOP 100 continuă pentru montaniarzii dâmbovițeni

La 24 ianuarie 2017, de Ziua „Micii Uniri”,  montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul asociației Chindia Jurasic Park au lansat „TOP 100 – topul cuceririi a 100 de vârfuri” din România până la 1 Decembrie 2018, ziua aniversării Centenarului „Marii Uniri”.

În ciuda prognozei meteo care anunța o vreme rea mai ales în zona montană, echipa de conducere a asociației (Nicu Posta și Ileana Bocanciu) a organizat o tură specială pentru Mona Diaconu Ștefan, coordonatoarea Filialei din Merano (Italia) venită într-o scurtă vacanță în țară. La această inedită expediție a participat și Feni Tănase (70 de ani), o mai veche susținătoare a activității asociației.

Prima etapă a expediței s-a derulat în data de 8 iunie, zi în care s-a urcat cu auto până în căldarea glaciară Bâlea (2034 m) din masivul Făgăraș. A urmat o ascensiune relativ grea, pe ploaie și ceață, până în Șaua Caprei (2315 m) și un ultim asalt final până pe vârful Vânătarea lui Buteanu (2507 m), vârf aflat în Top 14 – topul celor 14 vârfuri peste 2500 m din România.


Ziua a doua a fost dedicată ascensiunii (și la propriu, și la figurat) a uneia dintre cele mai frumoase văi din România, Valea lui Stan, aflată în apropiere de Barajul Vidraru.

Ascensiunea de zilele acestea a fost o nouă etapă de antrenament a „dinozaurilor” montaniarzi în vederea unor importante expediții montane pe creste europene:

  • sfârșit de iunie – vârful Grossglockner (3798 m) – Alpii austrieci – așteptăm o prognoză meteo favorabilă
  • 4 – 10 septembrie 2017, o tură de două zile în Dolomiți (Italia) și ascensiunea simbolului alpinismului european, vârful Mont Blanc (4810 m).

Între timp, ascensiunile vor continua în țară, cu trasee inedite din Ciucaș, Făgăraș sau Parâng, îmbinate cu tabere de specialitate în Bucegi sau Leaota.

 

Nicolae POSTA

Președinte ACJP


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca