TÂRGOVIȘTE: Fabrica de mobilă “Nicu Canapele” a ars în această seară. În zonă nu sunt hidranți funționali

Fabrica de mobilă din cartierul Romlux, cunoscută sub numele Nicu Canapele s-a făcut scrum în această seară, în urma unui incendiu a cărui cauză nu este, încă, cunoscută. Focul a pornit de la acoperiș, dar a cuprins și celelalte etaje ale clădirii, în care se aflau materiale ușor inflamabile. Incendiul a izbucnit în jurul orei 19:00, fiind stins abia după 4 ore.

Martorii spun că intervenția fost disproporționată față de violența incendiului din cauza faptului că în zonă nu existau hidranți funcționali. Unul ar fi fost tăiat chiar de Compania de Apă pentru că ar fi fost furat de mai multe ori de localnicii din Romlux, iar unul nu avea presiunea necesară. În imaginile de la fața locului, se vede că sunt momente în care pompierii pur și simplu nu mai au apă pentru intervenție. Pompierii au cărat apă cu autospecialele, de la alți hidranți din oraș.  Ulterior, ar fi fost asigurată presiune și pe un hidrant din apropiere. Au intervenit 11 autospeciale de stingere, o autoscară de la ISU Dâmbovița și 4 autospeciale de la SVSU Tărgoviște și SPSU OMV Petrom, ulterior ajungând la Târgoviște și forțe de la ISU București  – Ilfov:  2 platforme de lucru la înălțime și 2 auospeciale cu apă și spumă.

În lipsa infrastructuri necesare, pompierii au reușit după 4 ore, prin eforturi uriașe, să lichideze incendiul. Din fericire, s-a reușit punerea în siguranța a imobilelor din apropiere, printre care și o altă fabrică de mobilă. Pompierii și localnicii au ajutat și la scoaterea din clădire a mai multor obiecte de mobilier care au mai putut fi salvate. Echipaje ale ISU vor mai rămâne în cartier pentru a supraveghea zona.

La fața locului au intervenit și angajații Distrigaz, pentru că exista pericolul exploziei la nivelul rețelei de alimentare cu gaze.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiu, fiind luate în calcul toate variantele, inclusiv o mână criminală.

 

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro