Social democrații dâmbovițeni, previziuni sumbre despre economie. PSD crede că actualul guvern amplifică criza

COMUNICAT DE PRESĂ

Previziunile sunt sumbre în ceea ce priveşte situaţia economică a românilor după pandemie. Din cauza crizei generate de COVID-19, sunt afectate industria auto, transportul aerian, hotelurile, restaurantele, cafenelele, serviciile, turismul, IMM-urile şi micii comerciaţi.

Din păcate, efectele crizei economice nu doar că nu sunt stopate de Guvernul Orban, dar sunt şi amplificate.

Diletantismul miniştrilor Cabinetului Orban frizeză ridicolul şi creează o stare de nelinişte generală în rândul populaţiei. Rolul oricărui guvern este acela de asigura realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercitarea conducerii generale a administraţiei publice.

Cel mai elocvent exemplu de incapacitate administrativă este dat de premierul Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Prim-ministrul anunţa că se pregăteşte şomajul tehnic şi pentru bugetari, dar Cîţu a negat orice astfel de intenţie. Mai mult decât atât, ministrul Finanţelor anunţa că la capitolul financiar România mai are rezerve pentru 5 luni.  Având în vedere aceste aspecte, cum se iau deciziile la nivel guvernamental şi cine le ia? Premierul nu ştie pe ce bani se bazează guvernul? Cum se fac calculele economice? Ce vorbesc miniştrii în şedinţele de guvern dacă fiecare iese şi spune altceva?

Pe de altă parte, planificările financiare pentru a-i susţine pe cei care au intrat în şomaj tehnic ar trebui să fie făcute în baza datelor concrete pe care Ministerul Muncii ar trebui să le deţină. Doar că doamna ministru de la Muncă, Violeta Alexandru, luni, 13.04.2020, raporta peste 1 milion de persoane în şomaj tehnic, iar miercuri, 15.04.2020, numărul scăzuse la 970.000.

În aceste condiţii, cum se calculează ce bani ajung la oameni? Inutil să spunem că erori grave de acest gen pot destabiliza financiar un minister şi, implicit, pot afecta persoanele care ar trebui să beneficieze de şomaj tehnic.

Nu este singura greşeală făcută de ministrul Muncii. Nonşalanţa cu care Violeta Alexandru dezinformează şi spune că în sectorul bugetar nu se cunoaşte numărul de angajaţi reflectă însă dorinţa guvernanţilor de a crea disensiuni între mediul privat şi sectorul angajaţilor de stat.

Un alt exemplu este cel al Ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela! Acesta a semnat un protocol între MAI şi BOR prin care oamenii legii primeau sarcina de a ajuta împărţirea Luminii Sfinte către populaţie, în noaptea de Înviere. Ulterior, în urma criticilor, ministrul Vela a revenit şi a anunţat că forţele MAI nu se vor implica în răspândirea luminii. În aceste condiţii, pe lângă angajaţii MAI, PSD cere demisia ministrului. Lovitura de imagine pe care Vela a încercat-o arată, încă o dată, care este adevărata preocupare a membrilor guvernului: strângerea de capital electoral din cauza scăderilor în sondajele de opinie efectuate în ultima perioadă.

Exemplele de slabă gestionare a situaţiei din sănătate şi economie din ultima perioadă genereză două întrebări “O fac voit?” sau “Atât de slab pregătiţi sunt?”.  Din nefericire, oricare răspuns afectează în mod grav cetăţenii acestei ţări.

ŞI DA, SUNT ŞI NEPREGĂTIŢI!

Preşedintele PSD Dâmboviţa,

Deputat Corneliu Ştefan


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro