Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Sisteme complete de hidroizolație a terasei cu termoizolație și șapă mecanică

  În cadrul sistemelor de hidroizolație a teraselor se face întâi o evaluare corectă a suprafeței care trebuie impermeabilizată și se stabilește sistemul de membrane utilizat. Aceste materiale trebuie să fie de calitate și să aibă un design corespunzător. Dacă nu se folosesc materiale adecvate există riscul să apară anumite defecte colaterale, degradarea lucrării de hidroizolație în timp. Toate detaliile privind un astfel de proiect sunt importante pentru a se obține cele mai bune rezultate. Dacă nu se ține cont de calitatea materialelor și a tehnicii folosite este posibil să apară consecințe nedorite: abraziunea mecanică a membranei folosite, mișcarea substratului, apariția unor fisuri în anumite zone ale suprafeței, probleme de drenaj ale substratului și altele.

   La o lucrare de hidroizolație în construcții se aplică prin turnare o șapă mecanizată folosind o tehnică adecvată,apoi se face finisarea acesteia prin elicopterizarea suprafeței și armarea ei cu plasă sudată sau fulgi de polipropilenă. Astfel de lucrări realizează societatea Conduraru Grup care are peste 15 ani experiență în domeniu. Societatea este specializată în servicii de hidroizolații, termoizolații, impermeabilizări pentru construcții civile și industriale.

   Alte tipuri de lucrări în construcții necesită folosirea altor tipuri de șape și anume: șapă de egalizare, șapă de interior, șapă de pardoseli, șapă de pantă, șapă autonivelantă și altele. Se pot realiza și alte tipuri de șape, unele fiind pentru încăperile exterioare altele pentru cele interioare: șapă aditivată, șapă umedă, șapă uscată, șapă semi-umedă, șapă glisantă, șapă pentru pardoseli încălzite. Rolul lor este de a proteja construcția, panta ei permite scurgerea apei și prevenirea infiltrării acesteia. Societatea Conduraru Grup dispune de o echipă de lucrători calificați și de toate materialele necesare pentru turnări de șape. Societatea are o experiență mare în astfel de servicii de aplicare de șape și rezultatele au fost mereu pe placut clienților pe care i-a avut.

   Șapa mecanizată se realizează cu ajutorul unor utilaje care facilitează turnarea acesteia. Desigur înainte de aplicarea procedurii este necesară pregătirea suprafeței suport. Pentru asta se evaluează cu atenție suprafața și se realizează curățarea și netezirea acesteia, se înlătură toate deșeurile și se lasă un timp să se usuce. Aplicarea șapei se face pe o suprafață netedă și uscată, în scopul egalizării suprafeței și corectării unor denivelări.

    Materialele folosite pentru obținerea șapei sunt cimentul, nisipul și alte produse din domeniul lianților și al aditivilor. Este foarte important ca șapa să fie corect aplicată și să aibă caracteristici de durabilitate bune în timp. Șapa trebuie să aibă anumite proprietăți de rezistență și elasticitate care sunt date de aditivi și alte materiale din compoziția ei, astfel ea nu se va degrada în timp.

    Finisarea șapei se face prin elicopterizare, aceasta fiind o lucrare care se realizează rapid și care nu este costisitoare. Uscarea șapei se face în timp scurt, iar calitatea ei va fi impecabilă.

     Șapa de pardoseli are rolul de a elimina denivelările și de a crea un suport plan, neted. Se realizează din ciment, aditivi, nisip, rășini, apă. Cele mai folosite sunt șapele de egalizare și autonivelante. Există șape grosiere, flotante, aderente, încălzite.

    Șapa de egalizare este pe bază de ciment și alte materiale, se aplică pe suprafețe nedeformabile, din beton, tencuială uscată, zidărie, plăci gips-carton, la diferite construcții sau renovări. O astfel de șapă este folosită pentru egalizarea absorbției de apă a suprafeței vizate. De asemenea, ajută la obținerea unei suprafețe cu aderență ridicată. Sunt folosite pentru pardoseli și pentru pereți, pentru lucrări de interior și exterior. Are o grosime mai mare de 1 cm, trebuie să fie foarte rezistentă.

    Șapa autonivelantă este utilă pentru nivelarea suprafețelor din beton, a pardoselilor din interior, a șapelor din ciment. Prin folosirea ei se obține o suprafață plană și netedă. Dacă este aplicată în interiorul unei locuințe peste o pardoseală din beton, ea poate fi apoi acoperită cu gresie sau parchet laminat.

     Șapele aderente se pun peste suprafața din beton sau peste stratul de gresie veche.

     Șapele încălzite sunt pentru pardoseli cu încălzite. Acestea sunt armate cu plase sudate și se toarnă peste țevile de încălzire prin pardoseală. Grosimea lor este de minim 3 cm. Acestea au capacitatea de a prelua variațiile de temperatură și permit transferul de căldură prin pardoseală.

     Firma Conduraru Grup oferă servicii de consiliere pentru orice client indiferent de lucrare și realizează toate serviciile sale la standarde calitative înalte, folosește  întotdeauna materiale de înaltă calitate, materiale care sunt durabile în timp.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media