Sânzienele în Diaspora! Cum a fost sărbătorită în Castellon seara magică a Solstiţiului de Vară

ASOCIATIA EUROPA CULTURAL SI INSTITUTUL HISPANO-RUMANO

AU SARBATORIT SANZIENELE INTR-UN SPATIU MAGIC

LA CENTRUL CULTURAL “LA BOHEMIA”

Seara magica a Sanzienelor a fost sarbatorita de catre comunitatea romaneasca din Castellon de la Plana intr-un eveniment organizat de catre Asociatia Europa Cultural si Institutul Hispano-Rumano.

Ca de fiecare data cand comunitatea romaneasca sarbatoreste un eveniment semnificativ, Centrul Cultural „La Bohemia” si-a deschis larg portile pentru a gazdui aniversarea Solstitiului de vara care in traditia romaneasca coincide cu venirea Sanzienelor .

Cu aceasta ocazie membrii Asociatiei Europa Cultural si ai Institutului Hispano-Rumano au reusit sa uneasca la a doua editie a Festivalului „Ziua Universala a IEI” romanii si spaniolii interesati in a cunoaste si a promova traditia ancestrala mioritica de bucurie, de traire a clipei, cu mesaj crestin si pagan deopotriva in care Sanzielele aduc cu ele daruri de leac, folos si dragoste.

In timpul evenimentului s-au impletit coronite de flori, s-au brodat Ii si s-a tors lana, activitati care au avut drept scop respectarea radacinilor si autenticitatii traditiilor, pline de sens, magie si bucurie.

De asemenea publicul prezent a avut parte de surprizle oferite de catre interpretul Vasile Ciopec care a interpretat cateva piese folclorice si a recitat poezii cu specific, iar Gheorge Caulea a realizat o minunata interpretare a doua piese folclorice de mare impact emotional.

Pe aceasta cale am dori sa reamintim tuturor celor care simt si traiesc romaneste ca sunt asteptati duminica 25 iunie la Pergola, in parcul central al orasului Castellón, pentru a sarbatori impreuna Ziua Universala a Iei. Evenimentul a contat pe prezenta autoritatilor romanesti, reprezentanti ai Consulatului Romaniei in Castellon de la Plana, D-nl Consul Gheorghe Florea si D-na Consul Roxana Filip carora am dori sa le multumim pe aceasta caleP.”, au declarat reprezentantii celor doua entitati organizatoare ale evenimentului: Asociatia Europa Cultural si Institutul Hispano Rumano.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro