Rovanei Plumb i-a fost alocat portofoliul Transporturilor! Mesajul europarlamentarului după anunțul Ursulei von der Leyen

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a trimis marți scrisori privind așteptările sale tuturor comisarilor europeni care au fost desemnați pentru a deveni membri ai executivului european în perioada 2019-2024, inclusiv comisarului nominalizat din partea României, Rovana Plumb.

În scrisoarea de misiune, von der Leyen o anunță pe Plumb că i-a alocat portofoliul Transporturilor și îi transmite acesteia care sunt așteptările și obiectivele subsumate domeniului menționat.

”Transportul ajută oamenii, serviciile și bunurile pentru a circula liber în Uniunea noastră. Conectează oamenii din diferite regiuni și țări și ne aduce mai aproape împreună. Cererea de transport continuă să crească pe măsură ce economiile și societățile noastre devin mai integrate. Acest lucru creează noi oportunități de inovare și investiții, precum și un set de noi provocări. Sectorul transporturilor va avea o contribuție importantă în exploatarea potențialului tranzițiilor digitale cu climă dublă și digitală. Pentru a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic, Europa trebuie să reducă emisiile în continuare și mai rapid. Transportul va fi o parte centrală a Pactului Verde European”, i-a transmis von der Leyen lui Plumb.

Europarlamentarul Rovana Plumb i-a mulțumit Ursulei von der Leyen: ”Mulțumesc pentru încredere, Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu colegii mei și cu toate instituțiile UE pentru a aduce Europa mai aproape de cetățenii noștri”, a scris Rovana Plumb, pe twitter.

Sursa: caleaeuropeană.ro

 

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro