Rectificare bugetară, la vot în Parlament. Ce creșteri susține PSD

Distribuie:

Plenul Parlamentului s-a reunit marţi pentru dezbaterea proiectelor privind rectificarea bugetului de stat pe acest an. Amendamentul PSD care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% şi rămâne în vigoare creşterea acestuia cu 40%, prevăzută în legea sistemului public de pensii a fost adoptat de Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Vom vota astăzi aceste amendamente la rectificarea bugetară prin care să îndreptăm umilința și suferința la care sunt supuși românii de această guvernare liberală cinică:

Vom suplimenta bugetele locale cu peste 1 miliard de lei.

Vom majora salariile profesorilor, cum prevedea legea salarizării.

Vom majora cu 40% punctul de pensie, cum prevede legea pensiilor.

Vom suplimenta bugetul Start Up-Nation pentru a se plăti facturile antreprenorilor ce și-au riscat economiile și joburile.

Prin suplimentarea bugetelor autorităților locale și introducerea condiției ca suma alocată să țină cont de numărul locuitorilor, PSD va combate ticăloșia guvernului Orban care a favorizat, de-o manieră revoltătoare, proprii primari.

Oamenii nu au nicio vină, nu trebuie să sufere pentru că au votat altfel decât au dorit Orban sau Iohannis.

Guvernul PNL nu a majorat, ci a tăiat din drepturile copiilor și pensionarilor.

1660 de lei! Acesta este suma pe care a pierdut-o, în acest an, fiecare copil cu vârsta între 2 și 18 ani, din cauza refuzului Guvernului Orban de a aplica legea care prevedea dublarea alocațiilor de la 1 ianuarie.

3324 de lei este suma luată de guvernul PNL de la fiecare dintre copiii mai mici de 2 ani, din banii care li s-ar fi cuvenit pentru anul 2020.

1440 de lei! Atât au pierdut/pierd pensionarii în medie, în acest an, prin refuzul guvernului PNL de a respecta Legea pensiilor care prevedea creșterea punctului de pensie cu 40%.

Ne întrebăm cu toții:

Unde s-au dus banii pentru alocații și pensii?

Unde sunt banii din împrumuturile fără număr făcute de domnul Câțu?

Răspunsul îl știm cu toții.

Risipiți în furăciunile de zeci sau sute de milioane de euro din banii de pandemie, prin achiziții pe șpagă, de măști de protecție de slabă calitate de 100 de ori mai scumpe, combinezoane pentru medici de 10 ori mai scumpe, izolete la preț de automobil modern nou, aparate de ventilat de 3-4 ori mai scumpe etc. La toate aceste cheltuieli se adaugă plăți de milioane pentru marfă sau servicii nelivrate.

Pe salariile date degeaba pilelor și politrucilor puși în funcții publice, deși nu au nicio pregătire adecvată acelor funcții. Deși guvernul PNL are aproape jumătate din numărul de ministere al Guvernelor PSD, cheltuielile făcute de Guvernul Orban sunt cu 11 miliarde lei mai mari!

Voi vota pentru această rectificare bugetară.

Este singura șansă să corijăm nedreptățile făcute de Guvernul Orban oamenilor și comunităților locale.” a declarat deputatul PSD de Dâmbovița Claudia Gilia, în cadrul unei conferințe de presă a formațiunii politice.

Luni, premierul Ludovic Orban a declarat că bugetul ”nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă” şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.
Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care pesediştii din Comisia de buget-finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare, la ora actuală România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru ca asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi considerat un partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politică“, a afirmat Ludovic Orban.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro