PSD Dâmbovița, lămuriri în cazul listelor de delegați pentru Congresul din 29 iunie

Ca urmare a rezultatelor la alegerile europralamentare, PSD Dâmbovița participă cu una din cele mai mari delegații la Congresul PSD de sâmbătă, 29 iunie, pentru alegerea președintelui partidului, a președintelui executiv și a secretarului general. PSD Dâmbovița sprijină candidatura actualului președinte interimar, Viorica Dăncilă premier în funcție. 143 de social democrați dâmbovițeni vor participa la evenimentul de sâmbătă. Nu  și fără o sămânță de scandal.

Ieri, primarul orașului Pucioasa, Constantn Ana, a postat un mesaj pe pagiana sa de facebook în care acuza modificarea listelor. Ana ese într-un conflict deschis cu conducerea partidului, încă de la CEx-ul din 17 iunie când a fost singura persoană care a votat împotriva continuării mandatului de către actualul președinte, europarlamentarul Rovana Plumb. Ana l-a acuzat pe Andrei Plumb de modificarea listelor și de eliminarea din acestea a viceprimarului orașului Pucioasa, Dan Sprânceană. “L-am anunțat pe viceprimarul meu, ce a participat la Cex faptul că nu mai este delegat și acesta, surprins de vestea primită, a încercat să ia legatura cu Andrei Plumb, care nu a avut curajul să își asume schimbarea listei și a bâlbait ceva spunând ca va discuta cu mama sa, ca deh, asa este în monarhie! Am sunat mai departe pe Secretarul organizației care a confirmat informația! Da, s-au schimbat delegații!!!” a scris Constantin Ana pe facebook.

Totuși, Dan Sprânceanu este pe lista de delegați va merge mâine la Congres. Contactat telefonic a declarat că a fost anunțat de edil că nu mai face parte, dar că a discutat la partid și se regăsește pe listă.

Pe marginea subiectului s-a exprimat și vicepreședintele BPJ, Luisa Bărboiu, primar al comunei Nucet:  “Pentru că sunt primar PSD, pentru că sunt vicepreședinte PSD Dâmbovița, pentru că am muncit în Partidul Social Democrat de la înființarea lui, mă simt datoare să fac următoarea precizare. Domnule primar, Constantin Ana! Vă scriu aici, ca ați ales sa scrieți pe facebook! Vă respect enorm, vă apreciez și știu ca sunteți unul din cei mai buni primari din țară, dar vă rog nu discreditați acest partid! Pe 21 iunie la CEX Dâmbovița, nu ati participat, da? Au fost desemnați delegații la Congresul PSD din 29 06 2019, 143 de persoane, din care din Pucioasa, 5, asa cum susțineti! În această seară, tocmai pentu că vă respect, am verificat delegații, iar Pucioasa are 5! De unde dezinformarea că nu-i aveti? Ieri a fost Ziua drapelului ! Am participat, si da, se făceau verificări, pt ca anumite persoane au spus că nu pot participa! Au fost înlocuite în timp util , cu ajutorul celor prezenți! Nu vad nimic rău în acest lucru! Nu as fi scris nimic pe acest subiect, dar văd că postarea dumnevoastră a fost preluată de Știri pe surse, iar eu chiar nu-mi doresc să planeze asupra acestui partid , ideea că noi nu suntem seriosi! Cred că vă doriți același lucru ca și mine! Am muncit prea mult pentru acest partid, ca să -l punem în umbră din ambiții sau orgolii personale! Sunt anumite lucruri care trebuiesc puse la punct! Tot noi vom face acest lucru, cu seriozitate, cu demnitate, păstrînd imaginea bună a acestui partid de stânga, singurul partid pus în slujba cetățenilor!

Modificările au fost confirmate de organizație, pentru că mai multe persoane nu pot participa. Majoritatea au evenimente festive în familie, iar câțiva sunt plecați în concediu de odihnă. Și pe 28 iunie, o persoană care confirmase anterior a anunțat că nu mai poate ajunge din cauza unor probleme de sănătate. Lista va fi trasmisă Secretariatului General al partidului în cursul zilei de astăzi.

În legătură cu apariția unor informații cu privire la modificări ale listei de delegați la Congresul  Extraordinar al Partidului Social Democrat, din 29 iunie, facem următoarele precizări:

Lista delegaților a fost aprobată de Conferința Extraordinară a PSD  Dâmbovița, la propunerea secretarului general al organizației, Cristian Daniel Stan.

Aparatul tehnic al organizației s-a ocupat de verificarea disponibilității de participare a celor nominalizați. În lucru au fost mai multe ciorne ale listei, aferente fiecărui membru al aparatului tehnic care s-a ocupat de confirmările telefonice.

Lista a suferit modificări ca urmare a faptului că unii dintre delegați nu pot participa. Înlocuirile au fost făcute de aparatul tehnic al organizației, la propunerile delegaților care nu pot participa, după verificarea disponibilității celor nominalizați. Varianta finală a listei de delegați va fi transmisă abia în cursul zilei de astăzi.

Nici o altă persoană din organizație, cu excepția secretarului general al organizației și membrilor aparatului tehnic, nu are atribuții în întocmirea si transmiterea  listelor de delegați.” se arată într-un comunicat transmis astăzi.

Pe de altă parte, nu este prima și nici ultima dată când listele de deegați ale partidelor suferă modificări ca urmare a absenței unora dintre aceștia. Se întâmplă și ca partidele să aibă surpriza ca și unii din delegații care au confirmat să lipsească de la evenimente.

În cazul listelor  PSD Dâmbovița nu trebuie ignorată nici aversiunea nedisimulată a lui  Constantin Ana față de Andrei Plumb, pe care edilul Pucioasei a și exprimat-o public de mai multe ori. Andrei Plumb a răspuns, aseară, tot pe facebook, acuzațiilor că ar fi intervenit în întocmirea listelor. “Constat, cu regret, că numele meu este folosit pentru a ataca organizația PSD Dâmbovița, de câteva persoane din interiorul organizației, al căror discurs și teme seamănă izbitor de mult cu cele ale adversarilor noștri politici. Cea mai recentă temă este cea a listelor de delegați pentru Congresul Extraordinar din 29 iunie, primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, aruncând în spațiul public minciuna că eu aș fi făcut anumite modificări ale acestei liste. O afirmație calomnioasă, nesusținută de nici o dovadă, cu scopul vădit de a se încerca destabilizarea organizației după votul de încredere acordat actualei formule de conducere.
Întocmirea listei de delegați este atributul secretarul executiv al organizației județene, lista fiind aprobată în cadrul Conferinței județene extraordinare. Nici măcar nu am fost prezent la lucrările Conferinței, lipsind din țară în perioada 18 – 24 iunie. De verificarea listei, dar și a disponibilității celor nominalizați de a se prezenta la congres s-a ocupat aparatul tehnic al organizației. Din calitatea de vicepreședinte, eu, Andrei Plumb, nu am atribuții în întocmirea sau transmiterea unor asemenea liste.
Dincolo de aceste aspecte tehnice, importantă rămâne dorința unor colegi de a vedea această organizație divizată, pentru a putea fi învinsă de adversarii noștri cu ajutorul ancorelor lor din PSD Dâmbovița. Nu voi permite ca numele meu să fie folosit în atacuri împotriva organizației PSD Dâmbovița care este, datorită muncii tuturor membrilor onești de partid, cea mai puternică organizație politică din județul Dâmbovița.” a scris Plumb pe facebook.

Anterior,  pagina de facebook  Mișcarea pentru Dâmbovița, o pagina suport pentru partidul fostului președinte Adrian Țuțuianu  – Pro România, preluase acuzațiile formulate împotriva lui Plumb. Nu este prima dată când Pro România își coordonează atacurile cu unele disensiuni din interiorul organizației.

Contactat telefonic, secretarul general al organizației PSD Dâmbovița, Cristian Stan, a declarat că el nu a confirmat nimănui că Plumb ar fi intervenit pe liste.

Și Constantn Ana a revenit astazi spunând că sunt totuși 5 delegați de la Pucioasa (printre care și Sprânceană), dar pune acest lucru doar pe baza  intevenției sale publice. Rămâne în continuare, însă, în conflict deschis cu Andrei Plumb, dar  acum și cu organizația PSD Titu, care are 8 delegați și pe care o acuză de “apropiere” față de președintele organizației. Între unele organizații din nordul județului și cele din sud există disensiuni după alegerile europarlamentare, când zonele Titu și Găești au obținut cele mai bune rezultate pentru partid, în timp ce în nord au fost cele mai slabe rezultate, situându-se sub media partidului.  Într-un top național, PSD Dâmbovița a încheiat europarlamentarele pe locul 5, aceași loc pe care l-a avut și la europarlamentarele din 2014.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro