Premiu de Excelență pentru restauratorii dâmbovițeni, la Salonul Internațional de Restaurare de la Craiova-2019

Distribuie:

Experții restauratori ai Complexului Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște au participat la Salonul Internațional de Restaurare 2019-Craiova, cu o serie de obiecte din patrimoniul complexului muzeal, restaurate in cadrul Sectiei Conservare-Restaurare.


Competiția a fost una dificilă, la această ediție participând 32 de muzee și peste 100 de experți, firme de restaurare și universități.

Complexul National Muzeal “Curtea Domneasca” Târgoviște- Secția Conservare-Restaurare, a fost reprezentată prin dr.Iamandi Daniela-șef secție, Cristina Poșchină-expert restaurator, Tatiana Bălășescu-expert restaurator și Mocanu Ștefan-restaurator.

Au fost prezentate patru piese din patrimoniul muzeului.

O icoană împărătească a Sf.Mucenic Elefterie(sec. XVII) pictată pe lemn cu ferecătură in argint aurit restaurată de dr.Iamandi Daniela și Poșchină Cristina, o carte româneasca de învățătura de la 1643-Cazania lui Varlaam restaurată de Tatiana Bălășescu și două piese din bronz, o tavă și un cazan din secolul XVII restaurate de Mocanu Ștefan.

Cazanul de bronz, din sec.XVII, a primit Premiul de Excelență, reprezentând o recunoaștere a muncii și profesionalismului de care au dat dovadă restauratorii dâmbovițeni.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro