PMP: “O țară izolată pentru liniștea unor borfași”

Comunicat de presă
România ajunge, din nou, din nefericire o țară izolată pe plan extern. Corupție la toate nivelurile, penali în fruntea statului, justiția călcată în picioare, privilegii pentru politicienii puterii, banul public irosit, deficit bugetar excesiv. Iar, ca tabloul unei țări în derivă, să fie complet, protestatarii nemulțumiți, snopiți în bătaie de organele de ordine. Asta este imaginea pe care o oferim lumii întregi, neputincioase să înțeleagă că asemenea lucruri se pot întâmpla într-o țară a Uniunii Europene.
Efectele brutalității manifestate de jandarmi la mitingul din 10 august, par să fie asemănătoare cu consecințele mineriadelor din 1990. Europenii ne privesc din nou cu suspiciune, punând sub semnul întrebării putința noastră de a construi într-o țară democratică. Tot mai mulți oficiali se întreabă dacă România este capabilă să asigure președinția Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019.
Țara noastră se află, din nou,  pe primele pagini ale celor mai importanate publicații din Europa. Și nicidecum, de bine.
Redutabilul ziar britanic, Financial Times face o radiografie dureroasă a realităților românești, în anul 2018. ”Recentele evenimente, inclusiv violențele jandarmeriei de săptămâna trecută împotriva protestatarilor anticorupție din București, stârnesc îndoiala printre guvernele vest-europene și autoritățile europene în privința statului de drept și independența justiției din România, respectiv instituțiile democratice”.
În același timp, ”The Guardian” anunță că ”autoritățile europene se confruntă cu apeluri să intervină pentru apărarea statului de drept în România, după ce peste 400 de protestatari au fost răniți în manifestațiile masive împotriva corupției și a modificării legilor justiției”.
Mai mult, ziariștii englezi dezvăluie că ”liderii grupului verzilor din Parlamentul European cer Comisiei Europene să declanșeze mecanismul privind statul de drept care este deja aplicat Poloniei și ar putea fi invocat și în cazul Ungariei”.
Totodată, ca o premieră europeană, mai multe partide social-democrate, din Danemarca, Germania sau Elveția cer conducerii Partidului Socialist European, scoaterea PSD în afara acestui grup politic.
Soluția găsită de Guvernul Dăncilă pentru a contracara această ofensivă europeană pentru apărarea statului de drept din România  a fost să se adreseze Comisiei Europene, printr-o scrisoare oficială,  în care să-l acuze pe președintele Klaus Iohannis si opoziția că încearcă să dea o lovitură de stat. Dezgustător și profund revoltător tupeul acestei mediocrități plantata in fruntea Guvernul României.
O încercare mizerabilă, de a ascunde mizeria sub preș. Singura șansă de a ne recupera România este demisia Guvernului Dragnea III, trimiterea în judecată a celor vinovați de abuzurile îndreptate împotriva românilor nemulțumiți și coalizarea forțelor din opoziție pentru a înlătura de la putere coaliția toxică, PSD-ALDE.
Eugen Tomac – presedinte PMP

Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro