PMP a convocat congres pe 16 iunie. Partidul susține alegerea primarilor în două tururi și Unirea cu Republica Moldova

Foto: Liliana Nițu, președinte PMP Dâmbovița,  Traian Băsescu, președinte PMP
Partidul Mișcarea Populară se întrunește pe 16 iunie într-un congres cu două mari teme propuse de liderul formațiunii, fostul președinte Traian Băsescu: „Alegem primarul în două tururi” şi „Unirea cu Republica Moldova”. Cele două proiecte  au fost supuse aprobării Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară.
Traian Băsescu a declarat că este nevoie de o campanie națională de conștientizarea a necesității alegerii primarilor în două tururi:  Campania”Alegem primarul în două tururi” – trebuie desfăşurată “pentru a conştientiza populaţia, dar şi oamenii politici că fără două tururi PSD va rămâne pe vecie împietrit în administraţia locală, cu efecte catastrofale şi pentru alegerile legislative“.

Liderul PMP nu renunță nici la proiectul său mai vechi de susținere a unirii cu Republica Moldova: “Este timpul să începem să acţionăm şi în România. Sunt 106 localităţi din R. Moldova care simbolic au votat în consiliile locale unirea cu România. Asta arată curaj în vremurile astea în R. Moldova, în condiţiile în care este un Dodon rusofil până în măduva oaselor. Totuşi, sunt administraţii locale unde consilieri, primari şi secretar general votează Unirea cu România. (…) Cea 105-a localitate care a votat este Sadova, comuna lui Igor Dodon, iar primarul a spus că o să-l voteze pe Igor Dodon dacă va candida la funcţia de preşedinte al României Mari. (…) Deci trebuie să adoptăm şi acest al doilea program, pentru că ar fi foarte important să stimulăm administraţiile locale de la noi să dea şi ei un vot în consiliile locale pentru unirea României cu R. Moldova, pentru că altfel trece Unirea pe lângă România, fraţilor“.

 


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro