PICĂTURA CU ACID: Tinere sutane versus Ak-47

cristin petre2Cristin Petre

În noianul de comentarii şi păreri publice ce au invadat media, în legătură cu atentatul de la Paris, una mi-a atras atenţia în mod clar.
Pe site-ul numit “Ortodoxia tinerilor”, cu litere îngroşate apare această cugetare din “bunătatea şi mila” tinerilor ortodocşi, creştini “dedicaţi” întrajutorării aproapelui creştin.: “Atentatul de la Paris e un rău îngăduit de Dumnezeu, pentru a pune stop unui rău și mai mare care era în curs.” În prima fază am crezut că nu am citit bine…
Uciderea a 12 oameni, în numele oricărei credinţe, este CRIMĂ, dragă purtător de sutană, un PĂCAT CAPITAL, aşa cum ar fi trebuit să înveţi la şcoala creştină pe care ai urmat-o! Un păcat pe care nu-l poţi transforma în ceva bun, indiferent de scuzele ce incerci să le inventezi.
Creştinismul în totalitatea lui, indiferent că este vorba de ortodoxie, catolicism, protestantism, propovăduieşte iubirea aproapelui, compasiunea, întrajutorarea lui, apărarea celui slab, nu executarea lui!
Acelaşi autor “creştin” spunea că: “Nu e întâmplător că exact în ziua Sfântului Ioan Botezătorul a avut loc atentatul. Sigur că atentatorii musulmani sunt de vină pentru aceste crime. De aceea, moral ei sunt și victime ale unei prese de tabloid. (…)Tragedia aceasta este o lecție dură de trezire pentru toată presa europeană, inclusiv pentru cea din țară.”
Cum să spui că “nu întâmplator atentatul a avut loc în ziua Sfântului Ioan Botezătorul” ? Care e legătura, domnilor, de susţineti cu aşa foc această idee? Cumva ştiaţi ceva? Sau are legătură sărbătoarea noastră creştina cu descreieraţii aia, pe care voi îi numiti VICTIME?
SUBTILĂ şi atenţionarea că atacul a fost : “o lecție dură de trezire pentru toată presa, inclusiv pentru cea din țară”.
Ziceaţi de ucigaşii ăia că sunt extremişti şi îndoctrinaţi religios? SUNT! Dar nici noi nu ne lăsăm, uitaţi aici probă de la noi, neaoşi tineri ce plang şi vaită pe săracii terorişti ce sunt VICTIME ( !!!!!) Pe când execuţiile în piaţa publică a “neortodocşilor”? Ce diferenţă este între voi, cei ce scrieţi în aceeaşi bază pentru care au murit acei jurnalişti francezi, anume LIBERTATEA DE EXPRESIE şi acei ucigaşi? Lipsa Ak-ului? Cuvântul este mai puternic decât glonţul, aşa că ceea ce faceţi voi este mult mai periculos decât o rafală de gloanţe!
Pe când Ak-ul în loc de busuioc, dragi tineri ortodocşi?

http://ortodoxiatinerilor.ro/probleme-globale/20839-dumnezeu-nu-ingaduie-nesfarsit-batjocorirea-aproapelui-zilnic


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 10 ganduri despre “PICĂTURA CU ACID: Tinere sutane versus Ak-47

 • 15 ianuarie 2015 at 20:36
  Permalink

  Actuala generatie de preotei ortodoxi sunt mai fundamentalisti decat arabii Statului Islamic sau al-Qaeda. Daca ar fi dupa ei, toata presa scrisa ar trebui sa-i pupe in cur, In realitate, se folosesc de credinta pentru a stoarce bani de la prosti. Pe ei ii ocoleste mereu fiscul. Ei nu agreaza libertatea de exprimare,

  Reply
 • 14 ianuarie 2015 at 23:12
  Permalink

  De acord cu Gabriel ! Mai sunt si altii de aceeasi parere : C.T. Popescu, Emil Hurezeanu, Catavencii.

  Reply
 • 14 ianuarie 2015 at 14:07
  Permalink

  Cazul din Paris clar a fost o crimă cu care, în mod sigur nu sunt de acord, însă aș lansa cu această ocazie o întrebare: până unde merge “libertatea” de exprimare? Până într-acolo încât să batjocorești ceea ce un popor, o civilizație venerează? Nu este normală atitudiea acelora care au omorât ziariști dar în mod cert atitudinea ziariștilor a fost una josnică care cu siguranță ar fi continuat deoarece nimeni nu s-ar fi implicat! Dacă un desen care conține simboluri naziste sau antisemite apare în publicitate, se termină cu anii grei de închisoare, însă în momentul în care batjocorești o civilizație, un popor, un dumnezeu, ești erou! Revoltător!

  Reply
 • 14 ianuarie 2015 at 13:15
  Permalink

  Imi pare rau ca nu intelegeti ideea articolului. Dar , ca un bun crestin ce sunt , chiar daca nu ma dau cu capul de podele prin biserici, va explic :
  1. Articolul se refera la derapajele de la dogma crestina, a unor oameni ce fac parte din biserica, dupa cum spun ei.
  2.” Sa intelegem” cum ziceti dumneavostra , arata ca sunteti mai multi , un grup , o congregatie , o parohie cumva ?
  3. A te ascunde in spatele unei credinte si a spune ca teroristii ce au ucis, sunt victime, a cauta corespondente intre ziua Sf. Ion Botezatorul si atacul terorist , este la fel de nociv ca si actul in sine. Tot terorism se numeste, nu cu gloante ci cu cuvinte. Gloantele spulbera mintile, cuvintele le schimonosesc si le strica pentru totdeauna daca nu-s folosite responsabil de catre slujitorii bisericii.
  4. Tocmai ca traim inca intr-un stat laic, pot sa-mi exprim parerile si nu ma deranjeaza sa primesc critici , spre deosebire de alte “organisme bugetare”.
  Daca mai aveti intrebari, va stau la dispozitie.

  Reply
 • 14 ianuarie 2015 at 13:03
  Permalink

  slab articol si mult prea nerealist… STIMATE DOMN, DACA VEI CONTINUA IN ACEST RITM, VOI FI NEVOIT SA RENUNT IN A CITI ARTICOLELE DUMITALE…
  SA INTELEGEM CA SUNTETI DE ACORD CU POLITICA ZIARULUI FRANCEZ??? DACA DA, ATI AVEA INSPIRATIA SA PUBLICATI AICI, CARICATURI CU MAHOMED???!! MA TEM CA DOAR VA PLACE SA VORBITI…

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro