Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Olguța Vasilescu nu l-a uitat pe Țuțuianu: “Îl mănâncă pielea și vrea sa fie scărpinat”

Fostul ministru al muncii, Olguța Vasilescu i-a dedicat, astăzi, mai multe rânduri, pe pagina sa de facebook, fostului ei coleg de Guvern, Adrian Țuțuianu. Aceasta a răspuns afirmațiilor acestuia conform cărora Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu sunt vinovați pentru haosul creat în domeniul pensiilor militarilor.

Pe Adrian Țuțuianu îl mănâncă pielea și vrea sa fie scărpinat. Azi a născocit un comunicat de presă în care mă acuză pentru apariția OUG 59/2017 care a plafonat pensiile militarilor. Domnul Țuțuianu uită ca ministrul muncii nu avea atribuții pe pensiile militare și a contrasemnat ordonanța doar pentru că aceasta se referea și la pensii plătite prin Casa Naționala a Pensiilor Publice. Partea cu militarii îi revenea domnului Țuțuianu, pe atunci ministru al Apărării, care avea în subordine Casa sectorială pentru pensii militare, iar pentru acea parte din OUG, referitoare la pensiile militare, a semnat chiar el și nimeni altcineva. Da! O implicare, mare chiar, am avut în ceea ce îi privește pe militari, la această OUG. Domnul Țuțuianu a venit la guvern, foarte revoluționar, și a cerut ca pensiile militare să se calculeze la 45 la sută din ultimele solde, nu la 85 la sută, cât a fost și a rămas. M-am opus și eu și ceilalți, martori în viață, spunând că e o prostie să le tăiem pensiile militarilor, noi, cei care am promis ca nu tăiem nici o pensie. Argumentul domnului Țuțuianu a fost că îl enervează generalii care au fost prin minister și au pensii prea mari față de cât au muncit. Apoi, când s-a publicat OUG59/2017, ca orice “bărbat adevărat”, a refuzat să își asume semnătura de ministru, rămânând să comunic public doar eu ordonanța, inclusiv pe partea de pensii militare, cu care nu aveam nici o legătură. Tot domnul Țuțuianu, când eram ministru, mă interpela săptămânal pe Legea salarizării, de care văd ca se leagă și acum. Îi reaminteam săptămânal că este semnatar al legii respective și că existau legi de modificare a acesteia chiar în comisia parlamentară din care făcea parte. Se pare că nu citea și răspunsurile, pentru că săptămâna următoare revenea cu altă interpelare, pe aceeași tema, ajungând de batjocura angajaților ministerului care îi formulau răspunsurile. Plină politica asta de “bărbați” care își asumă propriile decizii și semnături… Halal!” a scris Vasilescu.

Se pare că aceasta nu a iertat celebrele înregistrări în care senatorul o caracteriza în tușe groase: „Au mai luat cuvântul Olguţa Vasilescu care începuse şi ea să dea lecţii că nu ştiu şi ce. I-am zis cam asa, că face parte din categoria miniştrilor care au senzaţia că dacă s-au aşezat pe un scaun sunt şi ei mai deştepţi. Era pe vremea comuniştilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post». A ieşit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi foloseşte. M-a înjurat mai temeinic decât alţii„, spunea Adrian Ţuţuianu, potrivit unei înregistrări care i-a adus și excluderea din PSD. La vremea respectivă, Vasilescu a declarat că ceea ce a povestit Adrian Țuțuianu în teritoriu, nu este adevărat.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media