Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Sorin Ion, ultma zi la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița

Sorin Ion a încheiat, astăzi, mandatul la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Se încheie astăzi cei patru ani de mandat la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița. Cu bune și cu rele, dar în mod cert doar cu intenții bune din partea mea și a echipei pe care am avut onoarea de a o coordona. Tot respectul meu pentru profesorii acestui județ și toată admirația pentru rezultatele copiilor noștri. Vă doresc numai bine!” a scris acesta pe pagina sa de facebook.

Deși, teoretic, acesta ar putea primi o prelungire a mandatului, sunt zvonuri conform cărora acest lucru nu se va întâmpla, la conducerea ISJ urmând a fi mandatată altă persoană, de către ministrul Ecaterina Andronescu. Unul din numele vehiculate este al fostei inspectoare Luminița Preda.

Sorin Ion este profesor de matematică și se va întoarce la catedră.

Între timp el este în proces cu  Ministerul Educației pe subiectul calificativelor acordate inspectorilor generali, câștigând în primă instanță. Ion Sorin a depus în documentația pentru evaluare pe anul şcolar 2016-2017 până la 31 august 2017, conform metodologiei. Rezultatele au ajuns la inspectorate în luna ianuarie a anului 2018, cu calificativul “Bine”, după ce o comisie acordase “Foarte bine” în luna august, dar ministerul anulase acele calificative, înființând o altă comisie în ianuarie. În situația lui Ion Sorin sunt și alți inspectori din țară, cei mai mulți membri ai altor partide decât cele din coaliția de Guvernare.

În sistemul preuniversitar calificativul “Bine” îngrădeşte drepturile profesorilor la anumite funcții, gradații sau concursuri care sunt  accesibile doar celor cu calificativul “Foarte bine”.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media