Liberalii, critici vizavi de Zilele Cetății 2019: bâlci, chinezării, fum de grătare

Liberalii târgovișteni au criticat astăzi organizarea Zilelor Cetății Târgoviște. Aceștia spun că Târgoviștea bate pasul pe loc și se zbate în mediocritate, evenimentul fiind la nivelul unuia de comună.

„As vrea să-i felicit pe primarii tuturor comunelor din Dâmbovița pentru faptul că au ajuns la performanța de a se organiza de Ziua Comunei, la fel de bine ca Primăria Târgoviște de „Zilele Cetății”, cu un singur amendament, ca Târgoviștea este reședință de județ.

Călușei și bâlci la comune, călușei și bâlci la Târgoviște, tarabe cu chinezării la comune, tarabe cu chinezării la Târgoviște, fum de grătare în mijlocul orașului cu mese puse printre trandafiri.

Problema este că nici Comuna Cojasca sau Mătăsaru, nu sunt foste capitale ale Țării și nu au potențialul turistic al orașului Târgoviște.

Nu putem sa dezvoltăm acest oraș, nu putem să-i asigurăm un proiect de dezvoltare a turismului dacă nu ne uităm la ceea ce se întâmplă în mai marile orașe ale României.

Sunt câțiva factori care trebuie luați în calcul. Genul acesta de proiecte aduc pe lângă mândrie cetățenilor din orașul respectiv, aduc venit în bugetul Primăriei, și aduc mulți turiști. La Cluj, de exemplu, la un singur eveniment s-au adus venituri în economia locală de 40 milioane de euro. Banii aceștia au venit de la 300 de mii de turiști.

La Târgoviște, banii cheltuiți de Primărie nu numai că nu s-au  întors decât într-o mică măsură la bugetul local, dar nu s-a asigurat nici măcar un flux de turiști și nu s-au dus banii în economia locală.

Se pare ca am uitat ca ne aflăm la 60 km de zona Ilfov-București, cea mai bogată zonă economică a României, de unde, în fiecare weekend pleacă sute de mii de bucureșteni sa cheltuie bani în toată țara, mai puțin în Târgoviște. Se pare ca am uitat ca suntem fostă capitală a Tării Românesti și ca avem un potențial enorm de dezvoltare a turismului.” a declarat Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște.

Liberalul spune că ar organiza festivalul mai centrat pe componenta istorică și într-o altă locație.

“Din punctul nostru de vedere trebuia organizat acest eveniment strict pe caracterul istoric-turistic, punând accent pe zona medievală, și bineînțeles, zona de concerte pentru toate vârstele și toate gusturile. Pe de alta parte, trebuia făcută o campanie media pe plan local și național, astfel încât să dăm notorietate acestui eveniment.

În al doilea rând, locația. Noi am fi ales ca locație vechiul stadion Municipal, acolo unde, pe zona de gazon și tribuna I se putea organiza un concert la care să participe, nu 1000-2000, ci 5000-7000, poate 10000 de oameni.

Zilele cetății au avut loc în perioada 5 – 8 septembrie 2019.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro