La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa, 5000 de unităţi de sânge/pe an, producţia maximă

Distribuie:

„Este o limită impusă şi de numărul de personal, mai ales acum când oamenii trebuie să-şi mai ia din concedii, pentru că mai au treabă şi ei pe acasă, mai au şi probleme de sănătate”

5000 de unităţi de sânge, aceasta este producţia maximă pe care angajaţii Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa o pot realiza într-un an de zile! În opinia directorului instituţiei, dr. Iulia Stanciu această limită este impusă şi de numărul redus de personal care trebuie să se împartă între munca din Centrul de Transfuzie şi activitatea din teren, care în anumite perioade ale anului este foarte intensă.  Situaţia de la Dâmboviţa nu este unică în ţară, ea se regăseşte în toată reţeaua, pentru că de la un necesar de 3000 de persoane, în Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară lucrează doar 1000 de salariaţi.

În general noi suntem autolimitaţi. Şi dacă vrem să facem minuni, nu putem să facem decât cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că asta este limita noastră… în jur de 5000 de unităţi de sânge/pe an putem face. Este o limită impusă şi de numărul de personal, mai ales acum când oamenii trebuie să-şi mai ia din concedii, pentru că mai au treabă şi ei pe acasă, mai au şi probleme de sănătate. Şi atunci trebuie să ne descurcăm… în câţiva inşi care mergem şi pe teren.. şi în Centru… şi trebuie să facem toată treaba, respectiv şi schimbul I şi schimbul II. Aşa stă situaţia în toată reţeaua, pentru că suntem subdimensionaţi, am rămas 1000 de inşi, în loc să fim 3000… şi este foarte greu”, a semnalat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa, dr. Iulia Stanciu. La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa lucrează 11 salariaţii  (7 asistenţi, un medic, un biolog, 2 personal TESA).

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro