Interviurile Gazetei: Izabela Ghergu duce numele Târgoviștei pe scene mari ale lumii cu pasiunea ei pentru violoncel

Despre Izabela Ghergu și despre reușitele ei din perioada în care era elevă la Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște scriam în urmă cu mult timp în Gazeta Dâmboviței (Izabela Ghergu, violoncelista care colecţionează premii) Astăzi, o readucem din nou în atenția dumneavoastră pe Izabela, după o perioadă cu multe reușite pe plan profesional, în cariera pe care tânăra violoncelistă în vârstă de 18 ani și-a construit-o pornind de la Târgoviște. A obținut premii attât la concursuri în țară, cât și în străin premiul III la Concursul International de violoncel din Liezen , Austria, în 2011.

În prezent, târgovișteanca studiază în București și este bursieră a Fundației Principesa Margareta a României.

 

-Cum a început drumul tău către succes? De cât timp studiezi violoncelul?

– De mic copil iubeam muzica și îmi doream să cânt. Inițial, cu vocea, iar mai târziu la un instrument. Am ajuns la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, în momentul în care doamna Elena Mosor, atunci director al Grădiniței nr 9 din Târgoviște, i-a sfătuit pe părinții mei să mă înscrie în clasa I la violoncel. Zis și făcut. Am început, deci, studiul acestui instrument la vârsta de 7 ani la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, la clasa profesoarei Bădica Doina. Din clasa a V-a am studiat alături de doamna profesoară Ioana Stănciuc, fiind remarcata și îndrumată și de profesorul doctor Marin Cazacu (profesor universitar la UNMB ).. Din clasa a IX-a urmez cursurile Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti ” din București. În prezent, studiez la clasa profesorului Mircea Marian.

-Care sunt cele mai importante premii pe care le-ai obținut? 

Cele mai importante premii obținute de-a lungul anilor sunt : Premiul I la Olimpiada Națională, Trofeul Concursului „W.A.Mozart ” din Târgoviște, Marele Premiu al Concursului Internațional „Eugen Coca ” Chișinău, Marele Premiu al Concursului „Alexandru Moroșanu” București, Premiul Special la Concursul Național „Mihail Jora „București și Marele Premiu la Concursul Național ” Paul Constantinescu” Ploiești.

 

-Care sunt planurile tale de viitor?

În viitor, îmi doresc să continui studiile la Universitatea Națională de Muzică din București. Îmi doresc să predau și să cânt în formații de muzică de cameră sau orchestră.

 

-Știu că și sora ta este pasionată de muzică și studiază pianul. O susții?

Sora mea are 11 ani și studiază pianul din clasa I la Liceul de Arte „Bălașa Doamna ” din Târgoviște alături de doamna profesoară Ana Maria Sălișteanu. Este foarte talentată și pasionată de ceea ce face. Bineînțeles că o susțin. Sunt foarte fericita că a ales să urmeze același drum, cel al muzicii.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro