Holban: Lipsa semnăturilor opoziției pe Pactul pentru Prosperitate trădează intenția austerității

Deputatul  PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, a adresat dâmbovițenilor un apel pentru semnarea “Pactului pentru Prosperitate”, în contextul refuzului opoziției de a se alătura demersului. Pactul pentru Prosperitate este în opinia PSD o garanție politică a continuării creșterii nivelului de trai al oamenilor în perioada următoare.

Practic, Pactul stipulează că semnatarii își asumă:

Creșterea pensiilor prin aplicarea Legii care prevede majorarea punctului de pensie la 1775, începând cu 1 septembrie 2020 și a indemnizației minime la 775 de lei, de la aceeași dată.

Creșterea salariilor prin aplicarea Legii Salarizării pentru întreg sectorul public, la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021, majorarea salariilor din educație la 1 septembrie 2020, acordarea de vouchere de vacanță, indemnizații de hrană, bonusuri, prime, sporuri.

Susținerea micilor companii prin aplicarea articolelor din Codul Fiscal care vizează impozitarea întreprinderilor mici și mijlocii cu cifră de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro.

Dezvoltarea activităților independente prin aplicarea articolelor din Codul Fiscal care vizează nivelul de impozitare.

Sprijinirea tinerilor antreprenori prin aplicarea anuală a Programului Start-Up Nation.

Reprezentații partidelor de opoziție au refuzat semnarea documentului inițiat de către social democrați.

Doamna Viorica Dăncilă a propus acest Pact tuturor partidelor parlamentare cu scopul ca indiferent cine va guverna țara, românii să aibă o garanție certă că nu le vor fi tăiate, ci le vor crește pensiile și salariilor, și nu le vor fi majorate taxele.  Partidele de dreapta au refuzat semnarea Pactului ceea ce trădează intenția acestora de a reveni la politici de austeritate. Vom lupta pentru garantarea creșterii de pensii și salarii prevăzute deja în Legea Pensiilor Și Legea Salarizării Unitare adoptate în Guvernarea PSD. ” a precizat Carmen Holban.

“Pacul pentru Prosperitate” poate fi semnat online sau la sediile Partidului Social Democrat.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro