DIASPORA: Seminar economic “Oportunităţi de afaceri şi investiţii România – Spania”, desfăşurat la Castellon

 

Miercuri 24 mai 2017, peste 50 de oameni de afaceri si intreprinzatori din Comunitatea Valenciana au luat parte la prima editie a seminarului economic “Oportunitati de afaceri si investitii Romania – Spania“. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Biroului de promovare comerciala si economica al Consulatului General al Romaniei in Barcelona (BPCE) si al Consulatului Romaniei in Castellon de la Plana, dar si pe colaborarea Camerei de Comert si Industrie si a Consiliului Judetean Castellón.

La deschiderea evenimentului au luat cuvantul dna. Dolores Guillamon, presedinta camerei de Comert, dl. Ministru plenipotentiar, Dragos Tigau, seful misiunii consulare din Castellón si dl. Manuel Paduraru, presedintele Institutului Hispano Rumano, organizatorul seminarului.

In cadrul evenimentului, atasatul economic al Consulatului General al Romaniei in Barcelona, domnul Bogdan Badescu, a facut o scurta prezentare a realitatilor economice si fiscale actuale, a crestererii economice pozitive a tarii noastre, punand accentul pe importanta investitiilor straine  necesare Romaniei, cat si avantajele oferite de Uniunea Europeana prin Strategia Europa 2020, folosind resursele Fondurilor Europene structurale si de investitii si prin intermediul programelor operationale 2014-2020 .

Directoarea Departamentului Provincial de Comert si Delegata Institutului de Comert Exterior din Castellón, doamna Amparo  Guillem a realizat o extinsa prezentare a schimburilor economice si a balantei comerciale intre Romania si Spania din ultimii 10 ani, cat si a celor existente intre Romania si Provincia Castellon. De mentionat ca in anul 2016, 2,98% din exporturile romanesti au avut ca destin final Spania, aceasta aflandu-se pe locul 8 al importurilor din Romania.

De asemenea, Institutul Hispano Rumano a avut parte de colaborarea unor specialisti in materie de finantare europeana, directoarea departamentului de fonduri UE din cadrul Fundatiei “Universidad-Empresa”, dna. Nela Gomez si directorul general de fonduri europene al Finnova, dl. Juan Manuel Viesca, care au prezentat publicului prezent instrumentele finaciare pe care Uniunea Europeana le pune la dispozitia tarilor si intreprinzatorilor comunitari.

In incheierea seminariului, Presedintele Diputacion de Castellon (echivalentul Consiliului Judetean), dl. Javier Moliner a subliniat importanta relatiilor economice, culturale si politice intre Provincia Castellon si Romania, evidentiind contributia comunitatii romanesti locale la dezvoltarea economica, sociala si culturala a Provinciei in ultimii 20 ani.

Institutul a sesizat necesitatea organizarii unor seminarii pentru intreprinzatorii din Comunitatea Valenciana care sa aiba ca obiectiv intarirea legaturilor economice cu Romania, cat si pentru agentii economici din Romania care vor sa isi extinda activitatea comerciala in peninsula iberica. Avand in vedere numarul mare de participanti la eveniment cat si interesul manifestat de catre acestia confirma increderea noastra ca acest seminar este primul dintr-o serie mai larga de evenimente care au ca finalitatea imbunatatirea colaborarii economice si de afaceri intre Romania si Spania”, a declarat presedintele Institutului Hispano Rumano, dl. Manuel Paduraru.

INSTITUTUL HISPANO-RUMANO

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro