DIASPORA: Institutul Hispano Rumano, colocviu pe teme de juridice, care vizează imigranţii din Castellon de la Plana

 

Institutul Hispano Rumano adauga la seria evenimentelor cu care a obisnuit publicul pana acum, un eveniment diferit in Castellon. In data de 10 mai 2017, a incercat sa adune sub acelasi acoperis atat cetateni romani, cat si de alte nationalitati, oferind informatii de actualitate si de un real interes cetatenilor . Acest colocviu informativ in materie juridica a fost gazduit de centrul cultural “La Bohemia”, care demonstreaza din nou interesul fata de problemele si preocuparile comunitatii romanesti din Castellón.

Raspunsul invitatiei de colaborare trimisa Consulatului Romaniei in Castellon, s-a tradus prin prezenta domnului consul Florea, care a oferit informatii privind noutățile aparute in gestionarea problemelor consulare (sistemul SIMISC, programare on-line, informatii consulare, costuri, etc).

In continuare, doamna Ana Maria La Fuente Cruzado, expert in materie de emigratie, a dezbatut teme legate de regimul comunitar, dintre care amintim modalitatea de aplicare, drepturi si obligatii referitoare la obtinerea cerificatului de membru al Uniunii Europene, cat si a cardului de rezidenta. O tema la fel de importanta a fost cea a conditiilor ce trebuiesc indeplinite pentru a solicita nationalitatea spaniola.

Avocatul José Ignacio Lleo Gomez, secretar al Institutului, a lamurit aspecte interesante legate de clauzele abuzive aplicate de catre entitatile bancare clientilor ce au solicitat un credit ipotecar atat in timpul cresterii pietei imobiliare, cat si dupa declin. Cei prezenti au fost informati cu privire la punerea in aplicare a executarilor judecatoresti si modalitati de aparare in fata unor astfel de abuzuri, cat si despre procedurile existente pentru a recupera taxele incasate in mod abuziv de catre bancile locale.

Expunerea despre licentele si permisele de munca a fost facuta de catre domnul Fernando Ramon Moreno, in calitate de expert pe probleme de munca, care a oferit informatii utile in legatura cu dreptul muncii, facand referire la articolul 37 din statutul angajatului si amintind de importanta fundamentala a acordului colectiv de munca, cat si despre drepturile angajatilor privind concediile si zilele libere pentru probleme personale, conferite de catre legile in vigoare.

Cei prezenti au avut posibilitatea ca la finalul dezbaterilor, sa puna intrebari cu privire la temele tratate, iar vorbitorii au oferit indrumare cetatenilor in legatura cu fiecare caz in parte stabilindu-se, ca in viitorul nu foarte indepartat se se organizeze alte sesiuni informative cu subiecte de interes general de actualitate.

https://castellon.mae.ro/local-news/1097

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro