Dezbatere privind Stațiunea Padina-Peștera. Declarațiile parlamentarilor USR PLUS de Dâmbovița

Proiectul strategic de cea mai mare importanță și amploare privind dezvoltarea turismului dâmbovițean a fost astăzi, 29 ianuarie 2021, tema unei dezbateri publice, organizate la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște. Consiliul Județean Dâmbovița a demarat elaborarea documentației „Masterplan – Strategie de dezvoltare spațială”, care va fundamenta noul Plan Urbanistic Zonal al stațiunii Peștera – Padina.

Masterplanul cuprinde o serie de măsuri al căror scop este dezvoltarea zonei montane dâmbovițene prin creşterea investiţiilor publice în infrastructura specifică, crearea unei destinaţii turistice competitive pe plan național, valorificarea durabilă a specificului local prin amenajarea domeniului schiabil și a infrastructurii turistice de agrement.

Până în prezent, în cadrul acestui demers s-au făcut câțiva pași de bază, în sensul întocmirii notei conceptuale și a Masterplanului – Strategie de dezvoltare spațială. Urmează să fie realizat Planul Urbanistic Zonal (PUG), care va reglementa modul de construire în stațiunea Peștera – Padina. În acest sens, Consiliul Județean Dâmbovița sprijină UAT Moroeni pentru elaborarea PUG, contribuția financiară fiind de 80%.

La eveniment au luat parte și parlamentarii USR PLUS de Dâmbovița.

“Județul nostru are un potențial turistic însemnat și care nu a fost exploatat la maxim până astăzi. Este îmbucurător să aflu că actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița este preocupată de dezvoltarea unei zone precum Peștera-Padina.

Voi urmări cu interes, pas cu pas, acest proiect complex care va trebui să îmbine armonios cadrul natural cu cel modern și care presupune schimbări profunde de infrastructură.

Implementarea oricărui proiect trebuie să respecte legislația în vigoare și să fie executat transparent și profesionist.” a precizat, în urma întâlnirii, deputatul Daniel Blaga.

“În anul 2018 zona Peștera-Padina de pe raza comunei dâmbovițene Moroieni a fost atestată ca stațiune turistică de interes național. Parcul Natural Bucegi, înființat în anul 1974, reprezintă cu siguranță o atracție turistică deosebită și cu mare potențial de dezvoltare, dar și arie protejată declarată cu 20 de ani în urmă. Proiectul prezentat de către conducerea CJD este îndrăzneț. A fost demarată elaborarea documentației de urbanism urmând ca Planul Urbanistic Zonal să fie finalizat la sfârșitul acestui an. Proiectul prezentat astăzi prevede 3 pârtii de schi, transport public – autogară, parcări, 6000 de locuri de cazare ( hoteluri de 3, 4 și 5 stele) și multe alte facilități urbane. Au fost menționate criterii de transparență și legalitate, dar și de estetică sau materiale folosite în realizarea construcțiilor, precum și păstrarea unui procent considerabil de spațiu verde sau natural nealterat. Un aspect important este cel referitor la faptul că multe terenuri din zonă sunt private și procesul de expropriere poate fi unul dificil și de lungă durată. Ca parlamentar de Dâmbovița nu pot decât să salut o asemenea inițiativă ambițioasă și voi urmări cu interes etapele de lucru și de implementare cu speranța că ne vom putea bucura cu toții de facilitățile anunțate care în acest moment sunt doar pe hârtie. Voi susține mereu orice proiect care să contribuie la dezvoltarea județului și în calitate de parlamentar voi face tot ce depinde de mine pentru îmbunătățirea calității vieții sau prosperitatea economică viitoare.” a precizat senatorul Dragoș Popescu.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro