Dâmbovița: 50% … gradul de vaccinare anticovid -19 al medicilor de familie!

Peste 50% dintre medicii de familie din județul Dâmbovița s-au vaccinat anticovid -19! Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu susține că au mai rămas să se imunizeze doar  colegii săi  care au trecut prin boală și care trebuie să mai aștepte cel puțin o lună de la vindecare, dar și medicii de familie cu alte probleme de sănătate, care trebuie să le rezolve mai întâi pe acestea.

Însă, nedumerirea reprezentantei medicilor de familie din județ, dr. Ileana Dumitrescu  este legată de modalitatea în care se vor putea programa la vaccinarea anticovid -19 cei care au rămas în afara primei etape de imunizare, etapă rezervată  cadrelor medicale.

,,Medicii de familie din județul Dâmbovița nu s-au vaccinat toți din două motive, dar nu sunt mulți cei  care nu s-au vaccinat. Sunt colegi care au făcut infecția și trebuie să fie după o lună de zile, asta e clar pentru toată lumea și nu există excepție. Trebuie să treacă o lună de zile de la boală sau de la orice alt vaccin pe care l-ai făcut înainte.  Mai sunt și colegi, puțini cei drept, care au avut cu totul alte probleme de sănătate și eu zic să și le rezolve pe acelea mai întâi…

Numai că eu una mă întreb cum se vor înscrie ei, dacă li se va permite să se înscrie normal sau rămân la coadă… Eu sper să rămână la înscrierea valabilă pentru faza 1, pentru că altfel este destul de  complicat, pentru că până în aprilie nu mai sunt locuri… Eu sper că personalul medical care nu a reușit să se înscrie până acum va merge pe faza 1, să li se permită acest lucru. Așa ar trebuie să se întâmple și cu cei din faza a 2-a, să aibă prioritate tot timpul la înscriere.

Oricum s-au schimbat regulile  de săptămâna trecută și mi se pare normal să fie așa, ca 75% dintre cei care se vor înscrie trebuie să fie peste 65 de ani sau cu o boală cronică și doar 25 % să rămână pentru unitățile care sunt trecute la faza a 2-a. Mie mi se pare normal acest lucru, asta este părerea mea. Deci s-au vaccinat mai mult de jumătate dintre medicii de familie din județul Dâmbovița. Și personalul medical din cabinetele medicilor de familie s-a vaccinat în număr mare…’’, a declarat dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro