Deputatul Daniel Blaga, despre dorința USR PLUS de a depolitiza numirea directorilor interimari în școli

Sistemul de învățământ din România se străduiește din răsputeri să țină pasul cu rapiditatea cu care se schimbă lumea. Sunt multe lucruri care-l împiedică să fie un sistem eficient, la care se adaugă, uneori, și amestecul politicului. Pentru români nu mai pare să fie de mult o problemă politizarea funcțiilor publice, dar atunci când vine vorba de educație, victimele reale sunt copiii. Ei au nevoie de adulți competenți, avizați și care să-nțeleagă că a fi dascăl e o vocație, nu o meserie. Este nevoie ca din preajma copiilor să dispară culorile politice și lipsa de profesionalism și tocmai pentru că unii dintre parlamentari înțeleg cât de importantă este educația, USR PLUS a votat în Camera Deputaților un proiect prin care directorii de școli să fie aleși de administrația unității de învățământ, nu numiți în funcție de orientarea politică. Acest proiect a fost anunțat de Deputatul Daniel Blaga într-o postare pe Facebook:

Educația sănătoasă a viitoarelor generații trebuie să însemne ieșirea școlilor din cercul de influență politică. Am votat astfel astăzi în Camera Deputaților în favoarea unui proiect USR PLUS care stabilește ca directorii interimari să nu mai fie numiți de către inspectoratele școlare, ca până acum, ci de către consiliile de administrație ale școlilor. Din acestea din urmă vor face parte profesorii, părinții elevilor și reprezentanți ai autorităților locale.
Urmează o perioadă de tranziție pentru școlile din România. Aproape 10.000 de posturi vacante vor fi scoase la concurs, motiv pentru care e nevoie ca acestea să fie realizate „pe bune”, departe de „calcule” politice sau de „prietenii” pe baza carnetului de partid. În egală măsură, era nevoie de un mecanism non-politic pentru școlile care nu se vor bucura de numirea unui director și care vor trebui să se bazeze, cel puțin momentan, pe un interimat. Astfel, nici aici nu va mai fi loc pentru numiri „din pix”, pe baza aceluiași carnet sau a simpatiilor politice.
Proiectul de depolitizare urmează să ajungă la Senat, urmând a ne angaja ca această lege să ajungă în vigoare până la data de 14 septembrie, data concursului propriu zis pentru ocuparea posturilor de directori.
Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro