Dâmbovițenii, la „Cafeneaua politică” cu liderii USR-PLUS

Distribuie:

Astăzi, 11 ianuarie, alianța USR-PLUS a ținut o conferință de prezentare și de lansare a competiției interne pentru candidaturile în  administrația locală și ea administrația Județeană, dar si pentru a discuta despre care sunt posibilitățile și probabilitățile pe care le are alianța politică in a câștiga alegerile locale in cât mai multe UAT-uri din județul Dâmbovița.

Au fost prezenți Oana Țoiu, Vlad Voiculescu, Mihai Goțiu și Dumitru Dobrev din partea conducerilor centrale ale celor două partide care formează alianța.

Așa cum știți, in iunie vor fi alegerile locale. Alianța USR-PLUS și-a propus să aibă cât mai mulţi candidaţi pentru alegerile locale din acest an. I-am invitat să se înscrie în procesul de selecţie în primul rând pe membrii Alianţei, dar îi chemăm alături de noi pe toţi cetăţenii care sunt interesaţi de soarta ţării, de ceea ce se întâmplă în comunităţile locale, de ceea ce nu s-a făcut 30 de ani şi vor să se facă şi să căutăm căile şi mijloacele prin care administraţiile actuale vor fi determinate să fie în slujba cetăţeanului din iunie încolo”, a declarat la începutul întâlnirii, deputatul Lupescu.

 „USR şi PLUS sunt două partide noi, formate în majoritate din oameni noi în politică, care şi-au văzut de treburile lor până acum, au avut preocupări personale, dar, la un moment dat, au decis să facă pasul spre politică, din dorinţa de a schimba ceva. Pentru ca această dorinţă să fie transformată în realitate este nevoie să avem reprezentare în Consiliile Locale şi Primării. Pentru asta e nevoie ca fiecare dintre membrii noştri să-şi învingă micile reţineri şi să accepte să candideze. La PLUS, procesul de desemnare a candidaților se face prin două mari componente. O primă componentă ar fi depunera candidaturilor si verificarea integrității candidaților de către o comisie, și votul membrilor. A doua etapă este evaluarea in cadrul Biroului filialei dâmbovițene, evaluare care ține cont de criterii prestabilite”. a spus și Daniel Blaga, liderul PLUS Dâmbovița.

Senatorul Mihai Goțiu a adresat și el câteva cuvinte încurajatoare pentru cei prezenți in sală. „Suntem cu siguranță mai pregătiți decât majoritatea care activează in Consiliile Locale și in Primăriile din România, în mare parte aceștia fiind doar doar oameni care ridică mâna după cum vine o directivă sau o direcție de la nivel central.

Avem deja o capacitate mult mai mare de a intra mult mai repede in pâine. Nu trebuie să vă sperie ideea că nu aţi văzut niciodată cum arată pe interior clădirea Primăriei. Consider ca cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aveţi este onestitatea şi, imediat după, vine dorinţa de implicare în problemele cetăţenilor. Partea de administraţie se învaţă foarte repede. Pentru părțile tehnice, sunt jurişti care să ne înveţe. Nu există niciun motiv să vă fie teamă să vă implicaţi. De aici porneşte schimbarea în România.”

Oana Ţoiu şi Vlad Voiculescu şi-au amintit de copilăria petrecută în judeţul Dâmboviţa,  la  Târgovişte, respectiv comuna Brăneşti. Prin mesajele lor au  transmis că schimbarea nu se poate produce peste noapte,  administraţia publică trebuie profesionalizată, totul obținându-se cu ajutorul oamenilor care au intenţii bune şi capacitatea de a le transforma în fapte, în rezultate.

„Avem nevoie în politică şi în administraţie de oameni cu experienţă în organizaţii funcţionale. Când am fost ministru, am căutat să angajez oameni care aveau experienţă în privat, nu am căutat oameni cu experienţă în administraţie. Într-o echipă de 32 de oameni , am avut un singur om cu experienţă în administraţie, dar unul foarte bun. România are nevoie de toţi oamenii care nu s-au implicat în politică şi în administraţie până acum. Avem nevoie să se implice acum, pentru că nu avem mai multe vieţi de trăit.

Avem nevoie de oameni care să transforme bunele intenții in fapte.

Dacă mă uit la tot ceea ce am început vreodată, fie că vorbim de proiecte mici sau de proiecte mari, totul am început cu resurse locale. Cred că putem să găsim în Dâmboviţa resurse pentru a face orice, pentru a începe orice şi pentru a duce lucrurile să ne facă mândri nu doar la nivel naţional”, a  precizat fostul ministru al Sănătăţii în Guvernul Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu.

Oana Țoiu spune că „Ce ne unește foarte tare, sunt bunele intenții, și bunele intenții, de unele singure, poate să facă mai mult rău decât bine. Mereu mi se pare puțin specială prezentarea cu „structurile superioare care vin de la București”, și de fiecare dată când aud asta mă gândesc că la București am ajuns din Micro 12.

Alianța USR-PLUS a câștigat la europarlamentare încrederea celor mai mulți dâmbovițeni.

Tema viitoare a Alianţei USR PLUS, în judeţul Dâmboviţa, este să găsim 1.326 de oameni buni, care să schimbe modul în care sunt folosite resursele pentru a creşte calitatea vieţii în comunităţile locale: 89 de primari, 1.201 consilieri locali, 35 de consilieri judeţeni şi 1 preşedinte al Consiliului Judeţean

La rândul său, Dumitru Dobrev i-a sfătuit pe cei prezenți ca trebuie sa înceapă să construiască cum au  făcut și ei in 2016, la București. „O să vină si vremea când cei mai mulți de aici veți fi primari, poate vom avea zile si ne vom mai întâlni.”,

În încheiere, Dumitru Lupescu, moderatorul acestei conferințe a mai adăugat câteva cuvinte.

În 2016-2017-2018,  am pornit de la persoană fizică, si iată-ne acum, in 2020.cu structuri așezate teritorial, cu parlamentari, europarlamentari si consilieri care au demonstrat că alianța nu se pierde.

În condițiile date, în Dâmbovița suntem singurul partid fără frământări politice.

Este o șansă pe care nu trebuie s-o pierdem. Trebuie să gândim pentru cetățeni si nu pentru stomacul partidelor, si să nu fim induși în eroare de unii care vin din urmă cu intenția „Stai că vreau să te ajut”, si el vrea de fapt să te distrugă din interior.

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro