DÂMBOVIȚA: Ministrul Muncii a vrut să-i surprindă pe angajații Casei de Pensii, dar s-a trezit cu o surpriză

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a descins în această săptămână la Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa! La ghişeele instituţiei, aceasta a  discutat direct cu oamenii pe care i-a întâlnit, pensionari care au venit să–şi rezolve problemele legate  de pensie. Salariaţii nu au fost luaţi prin surprindere, mai ales că se ştia că aceasta obişnuieşte să facă vizite inopinate în teritoriu. Directorul Casei de Pensii Dâmboviţa, Dorel Pantilin a surprins-o, însă, ridicând problema spaţiului inadecvat în care sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea salariaţii instituţiei şi de aici necesitatea achiziţionării unui nou sediu. Şeful de la Casa Judeţeană de Pensii Dâmboviţa a pus deja ochii pe clădirea aflată în vecinătate, respectiv pe fostul sediu al Distrigaz  care se află de ceva timp la vânzare sau închiriere. Acesta va depune în scurt timp un memoriu justificativ, la Casa Naţională de Pensii, în vederea achiziţionării clădirii Distrigaz.

Eu personal am fost bucuros că a venit ministrul Muncii pentru că este important pentru noi să vadă în ce condiţii ne desfăşurăm activitatea. Nu că nu ar fi condiţii bune, dar să iei pulsul la locul de muncă este cel mai bine. A fost o vizită inopinată, nu a intrat la mine în birou, am văzut-o pe d-na ministru pe hol discutând cu un pensionar. A văzut birourile în care ne desfăşurăm activitatea, i-am spus că suntem chiriaşi în această clădire. Am discutat şi cu d-na ministru despre posibilitatea de a achiziţiona un nou sediu, asta depinde şi de buget, dar intenţionez să ajung la Casa Naţională de Pensii, săptămâna viitoare, cu un memoriu în acest sens. Nu au fost observaţii din partea dumneaei în sensul că nu ne-am implica în rezolvarea problemelor.

La Casa de Pensii Dâmboviţa, cel puţin până în momentul de faţă, nu am avut vreo problemă în ceea ce priveşte scanarea cărţilor de muncă, chiar nu ne-am lovit de aşa ceva. Scanarea este un proces de lungă durată, un proces important, dar nu toate cărţile de muncă ajung să fie scanate, pentru că nu le-au depus toţi, pentru că sunt persoane care s-au mutat din judeţ, sunt persoane care au intrat în şomaj, sunt persoane care au plecat din ţară. Am discutat şi aceste aspecte cu d-na ministru, dar, repet, la Dâmboviţa, nu a fost nicio problemă până în momentul de faţă cu scanarea, adică să ne împiedice  în a rezolva vreun dosar de pensie. Este oportună achiziţia  unui nou sediu pentru că noi lucrăm cu persoane în vârstă cărora le este greu să urce până la etajul I, sunt persoane care vor să-şi facă un contract de asigurare şi atunci trebuie să urce până la etajul III. Nu am nimic împotriva vecinilor noştri de la AJOFM, însă şomerii şi persoanele de la ajutor social au vârsta mai redusă şi ar putea să urce mai uşor. Deci noi am identificat un posibil sediu şi săptămâna următoare intenţionez să ajung la Casa Naţională de Pensii cu un memoriu în acest sens, prin care să justificăm pentru ce ne-ar trebui un nou sediu. Acesta este fostul sediul al Distrigaz”, a declarat Dorel Pantilin, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, la conferinţa de presă de astăzi, de la sediul instituţiei.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro