TÂRGOVIȘTE: Modernizarea transportului public, amânată în războiul cererilor de clarificare

Semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea transportului public local, care este şi cel mai important proiect al municipalităţii târgoviştene, în valoare de 120 milioane de lei, ar fi  tergiversată nepermis de mult  de către reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale! Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă edilul oraşului, Cristian Stan. Acesta spune ca s-a trezit în această lună cu încă două cereri de clarificare, pe acest proiect, de la Ministerul de Resort, după alte runde de clarificări care au fost soluţionate între timp…

Știți proiectul cu transportul public, cel mai important proiect al acestei comunități a municipiului Târgoviște, care are o valoare de peste 120 milioane de lei?! Vreau să supun atenției dumneavoastră modalitatea în care se amână semnarea contractului de finanțare. Am în față două cereri, două solicitări de clarificări din partea Ministerului Dezvoltării, una a venit pe 16 ianuarie și una pe 27 ianuarie, deci la o diferență de 10 zile… În prima ni se spune: „domnilor, vă rugăm să  actualizați documentațiile pentru proiectul privind îmbunătățirea transportului public  întrucât alocarea financiară la nivelul priorității investiționale 4.1 este depășită cu 40,62%, suma totală solicitată fiind de 146 de milioane și așa mai departe… Vă rugăm să intrați în Consiliul Local să modificați documentații și să ni le transmiteți”… Am făcut lucrul acesta, am convocat Consiliul Local săptămâna trecută în ședință extraordinară, am modificat bugetul proiectului, așa cum ni s-a spus, am trimis la Minister, şi așteptam semnarea contractului.

În loc de semnarea contractului primim altă cerere de clarificare în care îmi spune așa: „Ca urmare a instrucțiunilor Ministerului Dezvoltării din 23 ianuarie, vă rugăm să reveniți la varianta inițială a bugetului cu finanțare nerambursabilă”. Astfel, astăzi (n.n. joi, 30 ianuarie), în ședința de Consiliu Local trebuie să revoc Hotărârea de Consiliu pe care am luat-o în urmă cu o săptămână. Ăsta este Guvernul Orban. Vorbim de un proiect de 146 milioane lei. Bătaie de joc! Aceasta este modalitatea în care acest Guvern, prea ocupat cu ceea ce înseamnă modificarea legislației electorale și manipularea prin aceste modificări a voinței electoratului, se apleacă asupra problemelor importante pe care comunitățile locale le au. Sigur că modificăm bugetul proiectului, retransmitem, sper să nu vină și a treia cerere de clarificare prin care să-mi spună să revoc cea de-a doua Hotărâre de revocare a primei Hotărâri. Sper să nu aibă tupeul cei de la Minister să spună că nu se atrag fonduri europene. Păi cum să atragi fonduri europene, când noi avem finalizată licitația pentru autobuze de luni de zile, bani europeni care intrau în România imediat ce se semna contractul de finanțare”, a semnalat edilul oraşului, Cristian Stan în cadrul unei conferinţe de presă. Consilierii locali au adoptat, cu unanimitate de voturi, în şedinţa CLM Târgovişte din această săptămână proiectul de hotărâre  care viza acest subiect. Acum rămâne de văzut dacă Ministerul Dezvoltării Regionale va  semna contractul privind reabilitarea şi modernizarea transportului public local din municipiul Târgovişte sau se va emite o altă cerere de clarificare.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro