DÂMBOVIȚA: Doi operatori  au apelat la ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură

Distribuie:

Foto: stiriagricole.ro

Sprijin financiar pentru agricultorii dâmbovițeni! Prin intermediul  schemelor de ajutor de minimis, promovate în ultimii ani de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), fermierii autohtoni sunt ajutați să se mențină pe piață, dar și să-și dezvolte activitățile agricole în domeniile în aceștia activează. Toate aceste măsuri au ca principal scop valorificarea la maxim a potențialului agricol al țării, și implicit al județului Dâmbovița, care este unul imens.  Acvacultura este un astfel de sector care face obiectul unei scheme de ajutor de minimis.

 ,,Continuă schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură. Anul trecut doar un singur operator din județul Dâmbovița a accesat acest sprijin, care a fost în valoare de 3920 lei. La data aceasta sunt înscriși doi operatori, respectiv Stațiunea Piscicolă Nucet și Piscicultorul SA’’, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Elena Alecu.

35 de crescători de ovine înscriși în program

Crescătorii de ovine, care trebuie să-și valorifice lâna, beneficiază și în acest an de sprijin financiar! Datorită acestuia, fermierii nu mai sunt nevoiți să distrugă acest produs extraordinar, care este lâna, din care se făceau cândva renumitele covoare de Cisnădie.   ,,A continuat și schema de ajutor de minimis acordată crescătorilor de animale care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii ovinelor. Aceștia s-au putut înscrie în program până pe data de 28 martie 2019. Anul trecut, cuantumul sprijinului a fost de 33.885 lei pentru tot atâta cantitate de lână comercializată (1 leu/kg). S-au înscris în program 35 de crescători de ovine’’, a  punctat ing. Elena Alecu, purtător de cuvânt la Direcția Agricolă Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro