Cu demisia lui Corneliu Ștefan a scăzut numărul membrilor de familie din conducerea organizației

Distribuie:

Teatrala demisie din funcția de președinte executiv al PSD Dâmbovița a lui Corneliu Ștefan, invocând nerespectarea statutului în cazul deciziilor CEx de luni, 17 iunie, pe care deputatul le-a votat în totalitate, pune sub semnul întrebării scopul exact al acestui gest.

Curioasa revoltă a domnului Ștefan la numai două zile după ce a stat în prezidiul CEx-ului județean, unde ar fi avut posibilitatea să-și exprime nemulțumirile, dar a tăcut și a aprobat tot, își va arata, curând probabil, inițiatorii.

Corneliu Ștefan a mai demisionat odată dintr-o funcție de conducere la Tineret, atunci când Adrian Țuțuianu s-a hotărât să îl schimbe de pe o zi, pe alta cu un om mai fidel, Liviu Vasilescu. Țuțuianu i-a reproșat atunci public relațiile de familie din cadrul partidului.  Doar de dragul amintirilor, redăm o declarație a domnului Corneliu Ștefan, de la mazilirea din 2013:

Dragi prieteni, 

Voi supăra distinşi domni cu aceste rânduri, dar mi-o asum! Am strania senzaţie că PSD Dâmboviţa e în opoziţie cu partidul. De ce? Pentru că nu mai văd liderii să ne calce şi nouă pragul. Alegeri la femei fără Rovana Plumb, deputata noastră de Pucioasa, alegeri la organizaţia municipală fără nici un nume greu de la centru, deşi suntem ditamai capitală de judeţ cu pretenţii la a conduce regiune(…) Am fost acuzat că am făcut din TSD Dâmboviţa, o organizaţie cu 7000 de membrii, una în care relaţiile interpersonale şi prieteniile sunt definitorii. Cu alte cuvinte, vina mea cea mare ar fi că am făcut din TSD Dâmboviţa… o FAMILIE politică. Recunosc, sunt vinovat! Pentru mine familia este cel mai important reper al vieţii. De aceea poate îndrăznesc să sper că PSD Dâmboviţa are relaţii interpersonale şi prietenii cu PSD şi că cele două structuri sunt o familie! Trebuie să facem parte din familie sau riscăm să nu mai facem parte din nimic!” (Corneliu Ștefan, martie 2013).

Ulterior, Adrian Țuțuianu l-a reevaluat, și… în martie 2015 a extins BPJ cu patru noi scaune de vicepreședinți, din care unul a ajuns la Ștefan. Astăzi, deputatul recunoaște cumva că ascensiunea sa este nestatutară, prin raportarea la acuzația că extinderea BPJ din 17 iunie nu este conformă cu statutul. Pe cale de consecință, nici cea din martie 2015.

Cu toată această demisie, familia Ana rămâne bine reprezentată în conducerea organizației. Chiar dacă Corneliu, ginerele fostului președinte CJD, Gheorghe Ana, a renunțat la funcție, nimeni nu îi ia calitatea de deputat. Calitate în care face parte din CEx, forul principal de conducere al organizației. În BPJ rămân, sau cel puțin până la acest moment, Luciana Cristea, vicepreședinte BPJ și vicepreședinte CJD, dar și fină a  lui Ștefan, precum și Costi Ana, primarul orașului Pucioasa, vicepreședinte al BPJ, da și văr cu deputatul Ștefan.

Vineri, 21 iunie, președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb a convocat un nou CEx, care va lua act, probabil, de demisia lui Corneliu Ștefan din funcția de președinte executiv, funcție pe care a fost promovat chiar de Plumb. Vom vedea ce va spune familia politică PSD Dâmbovița la care se raporta în alte vremuri, precum și frățiile la care se raportează acum.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro