Claudia Gilia: “Criza politică provocată de Președintele Johannis trebuie să înceteze”

COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele a fost lăsat în ofsaid de Decizia Curții Constituționale nr.19/2019. Criza politică provocată de Președintele Iohannis TREBUIE SĂ ÎNCETEZE IMEDIAT, asta au decis judecători Curții Constituționale.

Cu riscul de a mă repeta: Președintele Iohannis nu a citit Constituția țării! Sau dacă a citit-o, nu a înțeles-o!
Poate ar fi cazul să se înscrie la o Facultate de Drept în următorii 4 ani și să renunțe la candidatura la Cotroceni în favoarea altor candidați mai pregătiți!


Curtea Constituțională a dat dreptate Guvernului României: revocarea și stabilirea interimarilor este atributul Premierului, iar Președintele trebuia să semneze decretele în acest sens. În loc să facă ce îi cere Constituția, Președintele Iohannis a preferat să blocheze 5 ministere, să refuze numirea sau revocarea unor miniștri.
Președintele Iohannis tergiversează o procedură constituțională expres prevăzută de textul constituțional și întărită prin deciziile Curții Constituționale.


Curtea Constituțională i-a arătat încă o dată Președintelui Iohannis ”cartonașul roșu”, dispunând foarte clar: ”Președintele României urmează să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, solicitate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321 și nr.5/5324 din 26 august 2019, precum și decretele de desemnare a miniștrilor interimari propuși prin adresele nr.5/5362, nr.5/5363 și nr.5/5364 din 27 august 2019;
Preşedintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, cu privire la refuzul propunerilor de numire în funcția de ministru titular, înaintate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324, nr.5/5325 din 26 august 2019.” (http://www.ccr.ro/…/Comunicat-de-presa-18-septembrie-2019.p…).

Se pare că acest Președinte își va exercita obligațiile constituționale doar împins de la spate de CCR. Iohannis eludează prin orice formă dispozițiile Constituției, blocând astfel funcționarea instituțiilor statului.
România nu mai trebuie să fie blocată de habarniști.

Claudia Gilia, deptat PSD Dâmbovița


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro