Bilanțul celor mai importante evenimente ale Centrului Județean de Cultură Dâmbovița

Distribuie:

Astăzi,23 decembrie, Managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Cătălin Ionuț Lăscaie a susținut o conferință de presă in care a făcut bilanțul anului 2019, marcând cele mai importante evenimente organizate de Centrul Județean de Cultură, după care a prezentat perspectivele pentru anul 2020.

„Vreau să vă spun că anul acesta ne-am îndeplinit toate obiectivele în ceea ce privește organizarea de evenimente așa cum au fost ele aprobate de către Consiliul Județean Dâmbovița.

Anul acesta am avut evenimente noi, si ne mândrim cu Festivalul Internațional „George Enescu”, unul dintre concerte a avut loc anul acesta la Târgoviște, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Sala a fost neîncăpătoare. A fost un eveniment foarte frumos, am avut invitați de marcă, unul dintre cei mai importanți pianiști ai lumii, Peter Donohoe, care ne-a onorat cu ceea ce a scris pe pagina sa de Facebook, și am intrat in familia celor de la Artexim cu care noi am colaborat pentru acest eveniment, si ne dorim ca peste 2 ani de zile sa organizam, din nou la Târgoviște un concert in cadrul Festivalului International „George Enescu”.

De asemenea, vreau sa va spun ca am continuat toate acele evenimente pe care noi le-am înființat, unele începând cu anul 2012,altele cu 2013, ma refer aici la Festivalul Național de Folclor „Ileana Sărăroiu”, Festivalul Național „Ion Dolănescu” și Festivalul Național „Rodica Bujor”.

Am continuat și cu tabăra de Pictură, care a fost un eveniment foarte frumos si anul acesta. De asemena, tabăra de sculptură unde, câteva dintre lucrări au rămas in curtea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi.

În ceea ce privește evenimentele „Școlii Populare de Artă”, am încercat sa promovăm fiecare clasă, fiecare disciplină, fiecare profesor cu elevii săi. Anul acesta am ajuns undeva la 450 de elevi din tot județul Dâmbovița, si am încercat să-i promovăm pe fiecare dintre ei prin evenimentele care au avut loc pe parcursul anului, evenimente unde educația culturală nu a încetat să conteze, pentru că, așa cum bine știți, educația Culturală nu se face intr-un an sau doi. Sunt 5 ani de zile in care noi încercăm sa formam copiii.

Sigur ca ne mândrim cu premiile care au fost aduse de către acești elevi, si pe această cale țin să mulțumesc si dascălilor care sunt încadrați la Școala Populară de Artă pentru acest efort, dar si copiilor care si-au dat silința sa aducă mândrie in cetatea noastră, Târgoviște”- spune Ionuț Lăscaie

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro